Пт, 2024-03-29, 17:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:45
Сили АТО відбили дві вилазки бойовиків. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу українські військовослужбовці відбили напад двох диверсійно-розвідувальних груп.

Про це повідомив на брифінгу речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, біля Авдіївки сили АТО успішно відбили напад ворожої ДРГ у складі близько 10 бойовиків.

"Ще одне бойове зіткнення відбулося на Світлодарській дузі, поблизу села Троїцьке, де українські війська також змусили відступити ворожу ДРГ", - сказав він.

За словами Лисенка, всього за минулу добу лише на Донецькому напрямку зафіксовано 31 ворожий обстріл та відбулося два бойових зіткнення.

Лисенко зазначив, що на Маріупольському напрямку окупанти здійснили два мінометних обстріли – поблизу Гнутового та Широкиного.

За його словами, в Мар’їнці противник вів снайперський вогонь у бік контрольного пункту в’їзду-виїду.

Також ворожі провокації були зафіксовані і на інших ділянках фронту – у Красногорівці, Талаківці тощо.

"Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку зафіксовано 14 ворожих обстрілів", - сказав Лисенко.

За минулу добу в зоні Антитерористичної операції жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Як повідомлялося, в зоні проведення АТО за добу з 9 на 10 березня один український солдат загинув, ще один зазнав поранення. На Маріупольському напрямку зафіксовано 7 провокацій. Противник порушував режим тиші в Мар'їнці, Гранітному, Гнутовому.

Раніше, 9 березня, в штабі АТО повідомили, що поблизу Авдіївки бойовики, переодягнуті у форму ЗСУ, вчинили інсценовану атаку в напрямку Ясинуватської транспортної розв'язки з метою дискредитації українських військових. Повідомлялося також, що складна ситуація зберігається на Світлодарській дузі, по периметру окупованої Горлівки, а також на ділянці фронту Авдіївка - Опитне - Піски.

Росія переправляє бойовикам техніку через понтонний міст. 11 загиблих і 7 поранених військових РФ доставлені в Донецьку лікарню - розвідка

Головне управління розвідки заявляє, що Росія переправляє в Україну військову техніку не лише залізницею та автошляхами, а й через понтонну переправу через річку Сіверський Донець.

Про це на брифінгу в п'ятницю повідомив представник головного управління розвідки Вадим Скібіцький.

"Відновлено понтонний міст-переправу через Сіверський Донець в районі села Кружилівка. Вдень техніка накопичується на території РФ поблизу населеного пункту Мітякінська. А протягом ночі техніка з використанням засобів оперативного маскування переправляється на територію України", - повідомив він.

Скібіцький додав, що цей шлях використовувався в 2015 році.

Всього, за його словами, протягом тижня різними шляхами РФ переправила бойовикам близько 20 танків, 5 бронемашин і 10 САУ.

Він додав, що ГУР підтвердило також інформація про постачання з Росії на окуповані частини Донбасу РЗСО "Град-К", які перебувають лише на озброєнні РФ.

Крім того, він зазначив, що загострилась ситуації в Авдіївці і Ясинуватій.

"Противник створив декілька ротних тактичних груп для того, щоб повернути контроль саме над автотрасою, яка поєднує Донецьк і Горлівку, ситуація там дуже складна. Крім того, ми побачили "Гради" у Горлівці", - додав він.

Підтверджено чергові втрати російських окупаційних військ на сході України: 10 березня до Донецької лікарні №18 доставлено 11 загиблих та семеро поранених.

Зазначається, що 9-10 березня у результаті бойових дій в районі н.п. Ясинувата та Авдіївка поранень зазнали 23 військовослужбовці 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1-го "армійського корпусу", шестеро перебувають у реанімації. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 751 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, дві вилазки бойовиків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]