Сб, 2024-04-20, 00:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:13
Спійманих на хабарі прокурорів Шапакіна і Корнійця Шокін звільнив
Інші останні Кримінальні новини

Генеральний прокурор України Віктор Шокін своїм наказом звільнив з органів прокуратури першого заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олексія Корнійця.

У прес-службі Генпрокуратури в четвер нагадали, що Шапакіна та Корнійця, а також ще одну цивільну особу було затримано під час спецоперації 5 липня. Тоді ж їм було повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара). Санкція цієї статті передбачає безальтернативне позбавлення волі від 8 до 12 років із позбавленням права обіймати посади, спеціальною конфіскацією майна.

У відомстві також зазначили, що кримінальне провадження за фактом скоєння зазначеного злочину розслідує Управління з розслідування кримінальних проваджень стосовно працівників прокуратури та інформаційної безпеки Генеральної прокуратури України, яке підпорядковане заступнику генпрокурора України Давиду Сакварелідзе.

"Процесуальне керівництво у зазначеному кримінальному провадженні здійснює відділ процесуального керівництва у кримінальних провадженнях стосовно працівників прокуратури Генеральної прокуратури, підпорядковане заступнику генерального прокурора Віталію Каську", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, депутат Мустафа Найєм розповів про затримання в Києві Шапакіна та Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. "За моєю інформацією, під час затримання у чиновників було виявлено загалом близько $500 тис, а також коштовності та цінні папери. Зокрема, під час обшуку в кабінеті Шапакіна було знайдено $130 тис, $30 тис і EUR22 тис у будинку, $170 тис та 500 тис грн у квартирі, документи на депозитні вкладення на 800 тис грн, а також незареєстровану вогнепальну зброю та боєприпаси. Під час обшуку в Корнійця також було знайдено 35 пакетів із діамантами загальною кількістю 65 каменів", - розповів він.

Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про арешт Шапакіна та Корнійця на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 3,2 млн грн. Шапакін вніс необхідну суму застави і був відпущений із СІЗО.

Сакварелідзе заявив, що Печерський суд Києва призначив занадто маленьку суму застави для затриманих. "Принцип "вкрав мільйон - заплати десяту частину і спи спокійно" має бути скасовано - він руйнівний для держави! На мій превеликий жаль, нині він продовжує працювати в переважній більшості випадків", - заявив він.

Корнієць та його захист 13 липня оскаржили рішення Печерського райсуду Києва про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як заявив Найєм у вівторок, 14 липня, генпрокурор тисне на своїх заступників, слідчих і прокурора, які ведуть справи щодо прокурорів, які були впіймані на місці злочину на хабарах. Генеральний прокурор Віктор Шокін спростував цю інформацію.

Президент України Петро Порошенко заявив про повну підтримку Шокіна та Сакварелідзе. Говорячи про резонансну справу щодо затримання високопоставлених чинів прокуратури, Порошенко заявив: "Цю справу буде доведено до кінця. Це - принципова позиція генерального прокурора, його заступника, усієї нашої команди".

15 липня Сакварелідзе заявив, що на майно цих людей раніше накладено арешт.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 844 | Додав: adminA | Теги: хабарі, Шапакіна і Корнієць, прокурори, Шокін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]