Ср, 2024-05-08, 05:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:37
Суд засудив екс-главу розвідки у Йорданії до 13 років ув'язнення за корупцію
Інші останні Новини світу
У Йорданії суд засудив екс-главу розвідки королівства до 13 років і трьох місяців позбавлення волі за розкрадання державних коштів та зловживання службовим становищем, повідомляє "Газета.Ru" з посиланням на Associated Press.

Агентство відзначає, що це одне з найсуворіших покарань за багато років, до якого засуджують такого високопоставленого в Йорданії службовця.

Головуючий суддя також зажадав, щоб обвинувачений Мухаммед аль-Дахабі заплатив штраф за відмивання грошей у розмірі 21 млн йорданських динарів (29,6 млн доларів).

"Ви заслуговуєте найсуворішого покарання за те, що зрадили людей, які довірили вам державну службу та кошти", - заявив суддя.

Аль-Дахабі був заарештований після того, як інспектори з Центрального банку Йорданії запідозрили, що через рахунок екс-глави розвідки проходять багатомільйонні транзакції.

Раніше повідомлялося, що корупція настільки системне явище, що боротьба з нею може призвести до фатальних наслідків. Так, в африканській Гвінеї було застрелено двома пострілами в серце главу державного казначейства Айсату Буаро. Вона ініціювала розслідування за фактом розкрадання з Центробанку країни грошових коштів на суму 1,8 млн доларів.

Як повідомлялося, одна тільки Секретна служба США в 2008 році вимагала від Конгресу на фінансування витрат 1,4 мільярда доларів, з яких 853 млн доларів передбачені тільки на "охоронні" функції цієї спецслужби.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 926 | Додав: adminA | Теги: корупцію, 13 років, Йорданії суд, екс-главу розвідки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]