Сб, 2024-04-27, 01:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:20
Тепер дахи і підвали ремонтуватимуть мешканці - реформа ЖЕКів
Інші останні Економічні новини

В Україні до 1 липня ЖЕКи позбавляться своїх функцій. Українцям пропонують самостійно вибрати форму управління своїм будинком.

Жителі, наприклад, можуть створити Організацію співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) і самостійно приймати рішення. Тепер місцева влада зможе сама обрати управителя на конкурсних засадах. Про це написали Сегодня.

У червні 2015 року Верховна рада прийняла закон «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку». Українці за наданий рік повинні вибрати форму управління своєї житлоплощі.

Координатор житлово-комунальних програм мережі «Опора» Тетяна Бойко пояснила, що є ще кілька форм управління будинком, крім ОСББ — збори мешканців, при яких частина функції управління будинком передадуть управителю чи підприємцю, а також можна вибрати самостійне управління, яка не потребує створення юридичної особи.

Начальник управління розвитку житлово-комунального господарства КМДА Віра Радченко розповіла, що мешканці ОСББ можуть платити за квартплату менше. Адже голова теж житель цього будинку, і він буде вибирати компанію, яка дешевше, але не менш якісно обслужить будинок.

Тепер ремонтувати дахи, підвали та під’їзди будуть самі мешканці.

— Коли люди приватизували свої квартири — саме з того моменту вони стали співвласникам конструктивних елементів, — додала Віра Радченко.

Ось тільки тоді ніхто людям про це не сказав. І сьогодні жителі отримають у «власність» будинки, яким багато років і в яких жодного разу не проводився ремонт.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 754 | Додав: adminA | Теги: мешканці, реформа ЖЕКів, дахи і підвали, ремонт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]