Чт, 2024-03-28, 13:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:23
Toyota створить відкриту версію спорткупе GT 86
Інші останні Новини світу

Керівництво японської компанії Toyota офіційно підтвердило, що на базі нового спорткупе GT 86 буде створено відкриту версію. Але якщо модель, що випускається тепер, номінально є чотиримісною (хай ззаду і вкрай тісно), то у новинки буде лише два крісла, пишуть "Автоновости".

Мережеві художники вже продемонстрували своє бачення майбутньої новинки і спорідненої моделі Subaru BRZ також без даху. Хоча представники Subaru ще нічого не казали про подібні плани.

Ясно, з ким Toyota вирішила посперечатися: головний конкурент - Mazda MX-5, яка багато років носить титул родстера, що найбільше продається у світі. І у Toyota непогані шанси. При рівній масі GT 86 вирізняється потужнішим мотором. Її 2-літровий турбований опозитник розвиває 200 к.с., а маздівський "атмосферник" аналогічного об'єму видає 160 сил.

Правда, свою популярність модель MX-5 заслужила не лише спортивними якостями, а й низькою ціною. На Заході купе Toyota GT 86 дорожче за відкриту Mazda приблизно на 2 500 євро. Родстер, швидше за все, буде ще дорожчим.

Раніше повідомлялося, що Toyota повертається в сегмент спортивних купе. У листопаді 2011 року японці представили перші офіційні фотографії своєї нової моделі, яку можна назвати ідеологічним спадкоємцем Celica. Іменуватимуть цей автомобіль у Європі GT 86, хоча раніше всі були впевнені, що машина отримає індекс FT-86 (саме так називався концепт дводверної спортивної Toyota). У Японії ж купе позначать просто - Toyota 86.

Творці автомобіля запевняють - завдяки опозитному двигуну, у нової машини дуже низький центр тяжіння, що дозволило зробити GT 86 дуже слухняною на дорозі. Крім того, мотор забезпечив майже ідеальне розважування - на передню вісь припадає 53% маси, а на задню 47%.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 923 | Додав: adminA | Теги: компанії Toyota | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]