Пт, 2024-04-26, 00:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:11
У БПП є план для коаліції. Голів фракцій збирають на зустріч. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

24 березня на засіданні голів депутатських фракцій обговорять поновлення коаліції для можливості внесення кандидатури нового глави уряду. Про це заявив голова фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко журналістам після з’їзду Федерації профспілок, повідомляє прес-служба БПП.

Він повідомив, що у четвер за запрошенням секретаріату парламенту відбудеться засідання коаліції фракцій Верховної Ради, де він, як представник найбільшої фракції, внесе пропозицію про новий формат уряду "задля початку нової економічної політики".

"Кандидатуру нового прем’єра має внести коаліція депутатських фракцій. Не БПП, "Фронт" чи "Батьківщина", а саме коаліція фракцій. Ми маємо план і запропонуємо його колегам, підтримки яких потребуємо для внесення нової кандидатури президентом", - пояснив він.

"Сьогодні визначиться, яка фракція готова взяти на себе відповідальність, запропонує більшість під нового прем’єра і новий уряд", - заявив Луценко.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявляє, що новий склад Кабінету міністрів має бути затверджено 29 березня.

Політолог Небоженко прогнозує дострокові вибори восени

Директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко не вірить в "уряд чарівників" і прогнозує дострокові парламентські вибори восени. Про це він сказав сьогодні на брифінгу, передає УНІАН.

"Будь-який уряд, який буде найближчим часом в Україні, буде антинародним, поганим, тому що в країні погано, і я не вірю в жодний уряд чарівників", - наголосив він.

На його думку, розраховувати на підтримку в парламенті можуть Арсеній Яценюк і Юлія Тимошенко.

Разом з тим експерт додав, що "Ложкін, Гройсман, Яресько - це люди, позбавлені зв`язку з Верховною Радою".

Говорячи про можливості технічного Кабміну, Небоженко наголосив, що "технічний Кабмін в 21-му столітті - це Кабмін, що залежить від МВФ".

При цьому він вважає, що вся сьогоднішня ситуація веде до того, що є висока ймовірність дострокових парламентських виборів восени нинішнього року.

Небоженко наголосив, що якщо "вінницькі будуть керувати і Адміністрацією президента, і Верховною Радою, і Кабміном, то це буде великий конфлікт з МВФ".

"Це буде серйозне з`ясування відносин між Порошенком і Вашингтоном", - упевнений експерт.

Небоженко вважає, що можливе обрання голови ВР Володимира Гройсмана прем`єр-міністром України свідчитиме про те, що парламент не займає ключових позицій і "голова ВР з радістю кидається на фінансові потоки, щоб якось вижити у важкий для всіх час".

Небоженко вважає, що нинішня політична криза значною мірою спровокована президентом України для того, аби сконцентрувати владу у своїх руках, і цим він повністю повторює кроки, які робилися колишнім президентом Віктором Януковичем.

За словами експерта, Порошенко відчуває, що "на горизонті з`явилася трійка лицарів на конях — це ковбой Саакашвілі, це ковбой Тимошенко, це ковбой Яценюк. І якщо ці троє об`єднають свої зусилля проти ніжного і дотепного Порошенка, то у нас будуть не дострокові парламентські вибори, а дострокові президентські вибори".

За словами Небоженка, всі кадрові перестановки робляться для того, щоб не допустити розвитку цього сценарію.

На початку квітня Яценюк піде у відставку, а посаду прем`єра займе Гройсман – експерт Карасьов

На початку квітня прем`єр Яценюк піде у відставку, а посаду прем`єра займе Гройсман. Про це сказав на брифінгу директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Він зазначив, що у Гройсмана буде підтримка у Верховній Раді України при голосуванні за призначення його прем’єр-міністром.

В той же час Карасьов наголосив, що ці кадрові перестановки не врегулюють нинішньої кризи.

За його словами, вже восени треба буде знову вирішувати, чи повністю перезавантажувати уряд, чи перезавантажувати Верховну Раду, тобто проводити дострокові парламентські вибори.

Відповідаючи на запитання журналістів, якою все-таки буде коаліція, яка обере Гройсмана, Карасьов сказав, що якщо будуть досягнуті домовленості, то це буде коаліція за участю "БПП", "Народного фронту" і частини депутатів із групи "Відродження", хоча сама група в цю коаліцію не увійде.

Він підкреслив, що нинішня криза "затягнулася і вона починає ослаблювати державу".

За його словами, є три варіанти розвитку подій - "без Яценюка і без виборів", на чому наполягає президентська команда; "з Яценюком і з виборами"; "без Яценюка і з виборами, коли фракція "Народний фронт" вийде з коаліції.

Довідка

16 лютого Верховна Рада, вислухавши звіт прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про роботу уряду за 2015 рік, відхилила його, визнавши цю роботу незадовільною, але під час голосування про недовіру уряду набралося лише 194 голоси за мінімально необхідних 226. Нове голосування щодо цього питання можливе тільки на наступній сесії, яка розпочнеться у вересні.

17 лютого фракція "Батьківщина" заявила про вихід з коаліції.

18 лютого фракція "Самопоміч" також вирішила залишити коаліцію.

У вересні 2015 року коаліцію полишила Радикальна партія.

Без представників "Самопомочі", тимошенківців і "радикалів" у коаліції "Європейська Україна" залишиться 217 депутатів при мінімально необхідних 226 членів для формування більшості.

19 лютого перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що в складі парламентської коаліції налічується більш як 226 депутатів, і вона існує.

Перший заступник глави регламентного комітету Верховної Ради Павло Пинзеник повідомив, що юридично фракція Радикальної партії досі перебуває в складі парламентської коаліції.

Прем'єр-міністр заявляє, що необхідні переформатування коаліції та зміни в коаліційну угоду. Також Яценюк веде переговори про долю коаліції з лідером "радикалів" Олегом Ляшком.

Лідер фракції БПП "Солідарність" Юрій Луценко вимагає, аби Яценюк запропонував новий уряд або пішов.

Багато політиків і експертів говорять про неминучість дострокових виборів парламенту.

Президент Порошенко та прем'єр Яценюк при цьому виступають категорично проти перевиборів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 725 | Додав: adminA | Теги: зустріч, план коаліції, голови фракцій, БПП | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]