Пт, 2024-03-29, 16:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:19
У центрі Києва проходить "Марш Святослава"
Інші останні Політичні новини

У центрі Києва ввечері 3 липня відбувається хода "Марш Святослава".

За інформацією УНІАН, в акції беруть участь понад 500 осіб, з яких майже половина одягнені у військову форму. Учасники ходи вшанували пам’ять героїв Небесної сотні на вулиці Інститутській в Києві.

"Українські новини" повідомляють про більш ніж 3 тисяч активістів.

Учасники маршу тримають у руках прапори України, УПА, партії "Правий сектор", полку Нацгвардії "Азов", а також банер з написом "Волю патріотам".

РБК-Україна пише про 1,5-2 тисячі представників добровольчих формувань "Айдар", "Донбас", "Торнадо" і ДУК "Правий сектор".

За словами організаторів, учасники маршу, зокрема, вимагають офіційного визнання владою факту війни в Україні на світовому рівні, відмови від мінських угод, розриву усіх міжурядових відносин з Російською Федерацією та надання всім добровольчим формуванням належного озброєння. Активісти вимагають відновити наступ української армії в зоні проведення бойових дій і тим самим закінчити війну.

Крім того, пишуть "Українські новини", учасники маршу вимагають звільнити активістів націоналістичної організації, колишнього бійця батальйону МВС "Київ-2" і "Гарпун" Андрія Медведька та Дениса Поліщука, підозрюваних в убивстві журналіста Олеся Бузини.

Пізніше в УНІАН повідомили, що представники добровольчих батальйонів та праворадикально спрямованих громадян розпочали мітинг на площі біля стадіону імені Лобановського, вимагаючи від влади припинити цькування добровольчих підрозділів, які беруть участь в АТО.

В акції беруть участь близько тисячі осіб, серед яких люди у військовій формі та цивільному одязі.

Учасники заходу перед тим, як його розпочати, пройшли пішою ходою від Майдану Незалежності, алеєю Героїв Небесної Сотні, вулицею Інститутською та іншими вулицями, де розташовані урядові установи, зокрема, Адміністрація президента, Національний банк, Верховна Рада, Кабінет міністрів. Після цього вони спустилися по вулиці Грушевського до центрального входу на стадіон, де 19 січня 2014 року розпочалися активні дії учасників Революції гідності.

Промовці вимагають від чинної влади припинити, як вони вважають, "популістські дії" щодо реформування країни, а також припинити політичні переслідування представників добровольчих батальйонів.

Тим часом прес-служба "Азову" повідомляє, що бійці полку Національної гвардії "Азов" не беруть участі у "Марші Святослава" у Києві.

"Вся інформація щодо масових акцій та заходів, які організовує і в яких бере участь полк "Азов", розміщується на наших офіційних сторінках. Полк "Азов" не несе відповідальності за повідомлення, що поширюють у соціальних мережах та на інтернет-сторінках, що не є офіційними. Просимо не розповсюджувати інформацію щодо діяльності полку, яка не була підтверджена!",- йдеться у повідомленні

У прес-службі полку повідомляють, що бійці "Азову" наразі перебувають у зоні бойових дій.

"Сьогодні велике свято перемоги князя Святослава над хозарами. У цей день бійці полку "Азов" знаходяться там, де сьогодні личить бути справжнім чоловікам. Вони разом зі своїм лідером стоять на обороні нашої держави", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, "Правий сектор" сьогодні, 3 липня, анонсував на своїй сторінці у Facebook проведення "Маршу Святослава".

"Марш Правих Добровольців до Дня перемоги князя Святослава розпочнеться о 19:00 на Майдані біля пам'ятника засновникам Києва", - повідомили в ПС.

У організації також заявили про можливі "альтернативні акції".

"Альтернативні" акції проводитимуть ті, хто жадає розколу братства добровольців-націоналістів. Будьте пильні!", - наголосили у "Правому секторі.

Нагадаємо, раніше про свою участь у цій події під назвою "Марш Святослава" заявляли представники "Правого сектору", батальйонів "Айдар" та "Азов".

Організатори заявляли про політичні вимоги "відмови від Мінських домовленостей, відновлення наступальних операцій по звільненню окупованих територій, кадрових змін в Міністерстві оборони та армії, справедливої кари для державних злочинців часів Януковича, реальних кроків по боротьбі з корупцією, зміни олігархічної зорієнтованості держави на національну".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 923 | Додав: adminA | Теги: Марш Святослава, центр Києва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]