Чт, 2024-04-25, 03:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:37
У Києві вперше відбудеться фестиваль сміху, в Одесі почнеться Гуморина
Інші останні Новини з регіонів України

Традиційну Гуморину одесити почнуть відзначати вже з четверга.

Як повідомила прес-служба Одеської міської ради, 31 березня в театрі "Дім клоунів" відбудеться урочисте відкриття VI Міжнародного фестивалю клоунів і мімів "Комедіада"-2016. У цей же день відбудеться "Клоун-марафон", в якому візьмуть участь 25 колективів з 12 країн світу, передає "Інтерфакс-Україна".

1 квітня традиційно всі учасники "Комедіади" пройдуть у клоунській кавалькаді вулицями Одеси - через Міський сад, Думську площу, площу біля пам'ятника Дюку. В цей же день на сцені у Дюка відбудеться гала-шоу, в рамках якого буде підбито підсумки фестивалю, а також вручено призи, в тому числі приз від Одеського міського голови. Запланована також презентація театру "Карнавал", вистава театру живих скульптур і театру на ходулях.

2 квітня в рамках "Комедіади" відбудуться благодійні проекти: клоун-шоу для дітей-переселенців і виступ у шпиталі перед військовослужбовцями, які отримали поранення у зоні АТО.

Також на суботу заплановано відкриття меморіальної дошки одеському письменникові, гумористу, драматургу, сценаристу і одному з творців "Гуморини" Георгію Голубенку.

Протягом двох днів на сцені біля пам'ятника Дюку буде проходити концертна програма, хедлайнером якої стане група "Zdob şi Zdub". У Міському саду заплановані виступи одеських команд КВК, аніматорів, циркових артистів.

Також у Міському саду в ці дні пройдуть флеш-моби, фотовиставки, різні виступи і акції. Тут у рамках фестивалю буде презентовано проект "Посмішка Бога, або Одеські історії" з показом на екрані фотографій усміхнених одеситів. Також будуть підготовлені святкові інсталяції "8 чудес Одеси", організовані гумористичні фотозоні, незвичайний гумористичний показ мод, квести і багато іншого. Тут буде функціонувати і hand made ярмарок та фуд-корт від провідних ресторанів і кафе міста.

Довідка

1 квітня 1973 року в СРСР відбулася перша одеська Гуморина. Три наступні Гуморини проходили з карнавальною ходою, святом на стадіоні, парадом старих автомобілів, концертами зірок естради, конкурсами карикатуристів і гумористичних фотографій, широким показом кінокомедій, концертами самодіяльності на вулицях, всілякими конкурсами.

У 1976 році Одесу відвідали тисячі гостей з різних країн. Влада була не в силах впоратися зі стихійним ентузіазмом мас і, злякавшись масштабів свята, заборонила Гуморину.

Наприкінці 80-х Гуморина знову відродилася.

У 2014 році у зв'язку зі складною ситуацією в країні, керівництвом міста було вирішено не проводити Гуморину як загальноміський захід. У 2015 році через складну ситуацію в країні знову скасували Гуморину.

У Києві вперше відбудеться фестиваль сміху

У суботу, 2 квітня 2016 року, у Києві вперше відбудеться відкритий фестиваль гумору та сміху Kyiv Open Smile. Захід з нагоди Міжнародного дня сміху та розіграшів організований громадською організацією "Ліга Життя" за підтримки Департаменту освіти і науки, молоді та спорту.

Для гостей свята буде організовано багато фан-зон та цікавих заходів. Весняний настрій створять виступи студентських колективів, театралізовані вистави та видовищні номери циркових шкіл. Окрім концерту на головній сцені, будуть функціонувати алеї дитячого сміху, спорту, арт-жартів.

Усі охочі зможуть взяти участь у численних конкурсах, а також допомогти визначити переможців у фіналах розіграшів.

Також під час цього свята гумору увагу буде зосереджено на серйозних та важливих темах: здоровий спосіб життя, спорт, здоров’я, відповідальне ставлення до себе та довкілля. Також кожен охочий зможе принести речі, іграшки для допомоги вимушеним переселенцям та мешканцям із зони АТО.

Фестиваль Kyiv Open Smile відбудеться в суботу, 2 квітня, на території біля Арки Дружби народів. Вхід безкоштовний.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 773 | Додав: adminA | Теги: фестиваль сміху, гуморина, Київ, Одеса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]