Пт, 2024-04-19, 21:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:32
У лісі під Мукачевим бійці ДУКу чекають на Яроша. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Служба безпеки України та Міністерство внутрішніх справ обіцяє бійцям 1-го запасного батальйону "Добровольчого українського корпусу" (ДУК) безпечний трансфер спецбортом з Мукачевого до Києва. У столиці має відбутися об'єктивне та неупереджене розслідування.

Про це йдеться у спільній заяві СБУ та МВС.

Щоб запобігти можливому кровопролиттю, СБУ та МВС вимагають від "незаконного збройного формування" скласти зброю та здатися.

"У процесі перемовин заблоковані повідомили, що готові здатися, якщо до них звернеться Ярош. Тому СБУ та МВС розраховують, що цей народний депутат зробить все, щоб переконати своїх прибічників скласти зброю, яку не можна застосувати там, де немає війни, де живуть винятково мирні люди - за тисячу кілометрів від зони АТО та лінії зіткнення", - йдеться у повідомленні прес-центру СБ України.

Ярош вже вирушив на Закарпаття, де під селом Лавки Мукачевського району перебувають в оточенні його підлеглі.

"Провід всеукраїнського політичного руху "Правий cектор" вирішив: для недопущення кровопролиття, терміново до місця подій виїхати провіднику "ПС" Дмитру Ярошу, командиру "ДУК" ПС Андрію Стемпіцькому та керівнику партії Андрію Тарасенку для сприяння забезпеченню проведення об'єктивного та неупередженого розслідування", - йдеться у терміновій заяві "ПС" з цього приводу. Текст повідомлення 12 липня розміщено на офіційному сайті руху.

Вимоги оточених 11 липня ввечері озвучив у себе на Facebook народний депутат України, колишній очільник Закарпатської ОДА Віктор Балога, що виступив у ролі посередника між ДУКівцями та силовиками.

"Запросили бути переговорником. Заради припинення кровопролиття, я прийняв цю пропозицію.

Поговорили. Вони готові здатися, але за наступних умов:

1. Має бути рішення Яроша щодо складання зброї.

2. Вимагають гарантій, що їх відправлять одразу на Київ у СБУ.

Довів їхні вимоги до керівництва держави. Щоб не було кровопролиття, зараз потрібне тільки одне рішення. Політичне", - зазначав Балога.

Нагадаємо, що 11 липня 2015 року внаслідок сутички бійців 1-го запасного батальйону "Добровольчого українського корпусу" (ДУК) з охороною народного депутата, екс-"регіонала" Михайла Ланьо ("Воля народу") та співробітниками органів внутрішніх справ загинуло двоє ДУКівців та ще кілька осіб було поранено (шестеро співробітників органів внутрішніх справ, троє цивільних осіб та п'ятеро добровольців ДУКу, що були у Закарпатті на ротації).

У кількості десяти озброєних осіб ДУК відійшов у ліс до села Лавки.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 860 | Додав: adminA | Теги: ліс, Мукачеве, Ярош, бійці ДУКу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]