Чт, 2024-03-28, 22:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:06
У Львові підірвали два пункти міліції: є поранені
Інші останні Кримінальні новини

У Львові біля двох дільничних пунктів міліції сталися вибухи. Поранено двох міліціонерів. Про це повідомили в Управлінні МВС на Львівщині.

"14 липня, близько 09:00 на 102 надійшло повідомлення про те, що біля одного з дільничних пунктів міліції у Львові пролунав вибух", - зазначили в міліції.

Один з вибухів пролунав, коли дільничний Шевченківського райвідділу міліції відчиняв дільничний пункт, що знаходиться по вулиці Плугова, 8. Унаслідок вибуху поранення отримав 24-річний лейтенант міліції, його госпіталізували в лікарню з множинними осколковими пораненнями голови та тіла. Стан правоохоронця важкий.

За попередніми даними, вибух пролунав внаслідок детонування так званої "розтяжки".

Вже через годину - близько 10:00 - пролунав ще один вибух біля дільничного пункту міліції у Шевченківському районі Львова, що знаходиться по вулиці Юрія Липи, 45, пролунав вибух.

Внаслідок вибуху постраждала 31-річна дільничний інспектор Шевченківського райвідділу міліції. Потерпілу госпіталізовано у лікарню.

Міністерство внутрішніх справ пов`язує два вибухи на дільничних пунктах міліції у Львові з подіями у Мукачевому Закарпатської області з метою дестабілізації ситуації в країні. Про це повідомляє прес-служба відомства.

На місцях працюють слідчо-оперативні групи. Знайдено запобіжну скобу від гранати РГД-5. За попередніми даними, зловмисники замінували вхідні двері до дільничних пунктів.

Міліція Львівщини переведена у посилений режим несення служби та вживає всіх заходів з пошуку зловмисників і стабілізації ситуації. МВС закликає всіх небайдужих громадян надати всю наявну інформацію про ці злочини.

Обоє постраждалих під час сьогоднішніх вибухів у Львові міліціонерів наразі перебувають у тяжкому стані, повідомила УНІАН головний лікар станції швидкої медичної допомоги Наталія Поважук.

За її словами, зараз медики оперують 24-річного дільничного інспектора та 31-річну жінку-інспектора, які постраждали внаслідок вибухів.

У потерпілого чоловіка множинні осколкові поранення тіла та голови.

У постраждалої жінки-дільничного інспектора міліції множинні поранення і відкритий перелом нижньої кінцівки.

"Оперативні дані, які поступали в перший час надання медичної допомоги потерпілій, а це велика площа поранення, були такі, що є ампутація кінцівки. На щастя, ампутації кінцівки немає", - зазначила Поважук. За її словами, тривають операції, обоє постраждалих мають множинні поранення, їхній стан оцінюється як тяжкий.

Нагадаємо, 25 червня у Львові біля приміщення Франківського відділу Львівського міськуправління внутрішніх справ вибухнув службовий автомобіль. Один працівник міліції зазнав осколкових поранень спини.

Мер Львова: нас не залякаєш, координуємо роботу всіх служб

У Львові у зв’язку з вибухами на дільничних пунктах міліції в місті буде посилено безпеку та координацію роботи всіх служб. Про це заявив сьогодні під час засідання сесії Львівської міської ради міський голова Львова Андрій Садовий.

"Ситуація нетипова, все відбулося в одному районі з різницею в 20 хвилин. Я сподіваюся, що служби правопорядку, служби безпеки і прокуратура будуть якісно виконувати свою роботу, і злочинці, які зробили цю біду, будуть покарані. Я не знаю, яка мета: створити біду чи залякати, але я думаю, що Львів залякати неможливо. Кожен удар ми будемо приймати і відбивати, і будемо бити в кілька разів сильніше", - зазначив Садовий.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 816 | Додав: adminA | Теги: поранені, Львів, підірвали два пункти міліції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]