Пт, 2024-03-29, 07:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:24
У Львові проведуть фінал Чемпіонату світу з шахів серед жінок
Інші останні Спортивні новини

Фінальний матч Чемпіонату світу з шахів серед жінок відбудеться у Львові.

Про це домовилися президент України Петро Порошенко та президент Міжнародної шахової федерації (ФІДЕ) Кірсан Ілюмжинов сьогодні, 2 липня, під час зустрічі, що відбулася в рамках робочої поїздки глави держави до Львівської області, повідомили у прес-службі президента.

"Сторони домовилися про проведення у Львові фінального матчу Чемпіонату світу з шахів серед жінок між чинною чемпіонкою світу Марією Музичук та претенденткою на це звання - китаянкою Хоу Іфань, який запланований на кінець лютого-березень 2016 року", - йдеться в повідомленні.

Порошенко позитивно оцінив ініціативу з проведення цього матчу у Львові. Він впевнений, що Львів має всі необхідні умови для того, щоб провести його на належному рівні.

"Львів вважається шаховою столицею не лише України. Необхідно підтримати успіх молодої української шахістки, яка у принциповій боротьбі отримала перемогу", - зазначив президент.

"Я, уряд, місцева влада і Федерація єдині в тому, щоб зробити максимум можливого для того, щоб цей чемпіонат був добре організований, пройшов на високому рівні і сприяв подальшій популяризації шахів в Україні і світі", - зазначив також глава держави.

Ілюмжинов, своєю чергою, привітав Марію Музичук з перемогою. За його словами, Китай також претендував на проведення цього матчу. Однак, як наголосив президент ФІДЕ, Львів справді є шаховою столицею і вже майже 30 років у цьому місті не проводилося жодного міжнародного турніру чи масштабних шахових подій. При цьому він зауважив, що багато львів'ян справді люблять цей вид спорту.

"У Китаї проводилися Гран-прі, Чемпіонат світу і Всесвітня інтелектуальна олімпіада. У Львові вже давно не проводилися турніри, тож це буде сприяти розвитку та популяризації шахів", - зазначив він.

Попередньо, перед зустріччю Порошенка та Ілюмжинова, до головного офісу Міжнародної шахової федерації було подано заявку на проведення вищезазначеного матчу у Львові. Документ підписали міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, президент Федерації шахів України Віктор Капустін та міський голова Львова Андрій Садовий.

Раніше, 18 червня, президент ФІДЕ Кірсан Ілюмжинов під час брифінгу в Львові заявив, що хотів би провести матч за звання чемпіонки світу саме у Львові, оскільки в Пекіні вже було багато міжнародних шахових подій. Він додав, що наразі FIDE не отримало заявки від Львова, але продовжило термін подачі заявок. На сьогодні надійшла лише офіційна заявка від шахової федерації Китаю на проведення матчу за звання чемпіонки світу в Пекіні.

На сьогодні чемпіонкою світу з шахів є львів’янка Марія Музичук. Має відбутись матч-реванш із китаянкою.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 831 | Додав: adminA | Теги: Львів, фінал Чемпіонату світу з шахів сере | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]