Пт, 2024-04-19, 12:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:06
У США закликають почати бомбити Сирію, поки цього не зробили сусіди Дамаска
Інші останні Новини світу

Американський сенатор-республіканець Джон Маккейн висловився за те, щоб завдати ударів з повітря по Сирії, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Він став першим відомим американським законодавцем, який публічно заявив в офіційному виступі з трибуни Сенату за подібну ескалацію втручання США у внутрішній конфлікт в арабській країні.

Маккейн вважає, що військове втручання в Сирію з боку її сусідів неминуче стане, якщо вже не стало, доконаним фактом. "В якомусь вигляді інтервенція відбудеться - з нами чи без нас", - заявив він.

На його переконання, США "зобов'язані" втрутитися в "наступний етап конфлікту в Сирії", щоб домагатися вигідного для себе результату цього протистояння.

На думку Маккейна, кінцевою метою повітряних нальотів повинні стати "створення і захист безпечних притулків у Сирії, особливо на півночі" країни.

Там, на його погляд, можна було б розгорнути підготовку більш боєздатних збройних формувань сирійської опозиції - "мабуть, за допомогою іноземних партнерів".

Сенатор визнав, що місто Хомс для антиурядових сил вже "втрачено".

75-річний Маккейн, колишній військовий льотчик, який у 2008 році балотувався в президенти США, давно славиться "яструбиними" поглядами на питання зовнішньої політики, зокрема і щодо Росії.

Згідно зі заздалегідь поширеним витягам з його нинішньої промови, події в Сирії прирівнюються в ній до "військових злочинів Мілошевича на Балканах і повного руйнування Росією чеченського міста Грозний".

Нагадаємо, що Генсек ООН Пан Гі Мун звинуватив Дамаск у систематичних злочинах проти цивільного населення, заявивши при цьому, що озброєння повстанців не сприятиме врегулюванню ситуації.

Зазначимо, Росія та Іран надали владі Сирії військову допомогу, яку Дамаск використовує проти опозиції, заявила офіційний представник держдепартаменту США Вікторія Нуланд. "Саме Китай, Росія та Іран є захисниками режиму Асада", - сказала Нуланд, слова якої наводить у середу, 1 березня, посольство США в Москві.

За даними правозахисників, з початку лютого в ході збройних сутичок у Хомсі загинули сотні людей. Всього, за даними ООН, більш ніж 7,5 тисячі людей загинули від березня минулого року, коли сили безпеки країни почали жорстко придушувати акції протесту.

Влада Сирії обмежила доступ в країну іноземних журналістів, тому отримати точну інформацію про події і кількості жертв неможливо.

На початку січня президент Сирії Асад заявив, що законодавці країни підготували низку законопроектів, які передбачають реформи соціальних і політичних інститутів. Пізніше Асад призначив референдум щодо нової конституції, але у відставку подавати не збирається.

4 лютого Росія і Китай наклали вето на резолюцію Ради Безпеки ООН щодо Сирії, що викликало хвилю обурення з боку Заходу.

16 лютого Генасамблея ООН більшістю голосів ухвалила резолюцію, засудивши владу Сирії за військові дії проти збройної опозиції і загибель мирних громадян, а також підтримавши заклик Ліги арабських держав до відставки сирійського лідера Башара Асада. Проти резолюції виступили Росія та Китай.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1013 | Додав: adminA | Теги: У США закликають почати бомбити Сир | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]