Чт, 2024-04-25, 23:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:23
Україні МВФ готовий надати черговий транш
Інші останні Економічні новини

Міжнародний валютний фонд підтвердив намір Ради директорів ухвалити рішення щодо виділення Україні чергового кредитного траншу в рамках програми EFF до 31 липня поточного року.

Про це йдеться в коментарі Фонду, переданому агентству УНІАН.

"Як ми і зазначали раніше, Рада директорів МВФ розгляне підсумки першого перегляду програми EFF у п'ятницю, 31 липня. Схвалення підсумків цього перегляду означатиме виділення Україні кредитного траншу у розмірі 1,18 млрд SDR - близько 1,7 млрд доларів", - йдеться в коментарі.

"Таким чином, загальна сума коштів, виділених Україні за програмою EFF з боку Міжнародного валютного фонду, становитиме 6,68 млрд доларів", - повідомили у МВФ.

Як повідомлялося, в березні поточного року Україна і і її ключовий кредитор - МВФ - погодили умови розширеного фінансування (Extended Fund Facility) терміном на 4 роки і обсягом фінансування 17,5 млрд доларів.

Перший транш кредиту в обсязі 5 млрд дол. Україна отримала в березні - відразу ж після затвердження програми. У травні-червні в Україні працювала місія Фонду, яка провела перший огляд реалізації в Україні і видала свої рекомендації Раді директорів МВФ.

Тоді ж Фонд переглянув у бік погіршення прогноз розвитку економіки України, проте зазначив, що погіршення оцінок пов'язано з триванням військових дій на сході країни.

Пізніше, після того як Рада ухвалила п'ять законів, необхідних для отримання другого траншу, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що розраховує на виділення Україні 1,7 млрд доларів вже 31 липня на засіданні Ради директорів МВФ.

24 липня президент України Петро Порошенко підписав закон, що знімає мораторій на примусову реалізацію майна компаній з часткою державної власності не менше 25% з метою погашення боргів цих компаній за газ перед НАК "Нафтогаз України" та її дочірніми підприємствами. Прийняття цього закону було необхідною умовою для проведення засідання Ради директорів МВФ.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 846 | Додав: adminA | Теги: україна, черговий транш, МВФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]