Пт, 2024-03-29, 09:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:11
В грубому спотворенні своїх слів президент GRECO викрив Ківалова
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Маріан Мрчела, президент GRECO - підструктури Ради Європи - заперечує висловлювання депутата від Партії регіонів Сергія Ківалова про те, що GRECO нібито виступає проти декриміналізації ст.364 і ст.365 Кримінального кодексу України, за якими, зокрема, засуджено екс-прем'єра України Юлію Тимошенко. Про це він заявив в інтерв'ю "Тижню".

"Твердження, зроблені паном Ківаловим в українській пресі, є грубим викривленням того, що я насправді сказав. А саме: звертаючись до Комітету з юридичних справ та прав людини Парламентської Асамблеї Ради Європи 11 [12] березня 2012 року, я послався на звіти GRECO, які зазначають, що у пошуках ефективної відповіді на питання корупції деякі держави-члени справді застосовують положення стосовно порушення довіри або зловживання владою. Статті 364 та 365 Кримінального кодексу України, які передбачають відповідальність за зловживання та перевищення службових повноважень, не були предметом цього оцінювання і, відповідно, не досліджувалися GRECO", - заявив Маріан Мрчела.

Нагадаємо, як заявив народний депутат від Партії регіонів, Сергій Ківалов, в разі декриміналізації ст.364 і ст.365 Кримінального кодексу Україні загрожують санкції з боку Парламентської асамблеї Ради Європи. Він посилався на засідання GRECO, на якому начебто лунали подібні пропозиції.

Заступник голови партії "Батьківщина", колишній віце-прем’єр-міністр Григорій Немиря щодо цього сказав, що Ківалов маніпулює позицією Ради Європи, коли заявляє, що голова GRECO заявив про недоцільність декриміналізації зловживання і перевищення влади або службових повноважень в Україні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1035 | Додав: adminA | Теги: викрив Ківалова, спотворенні слів, президент GRECO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]