Пт, 2024-03-29, 16:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:36
В Одесі Потьомкінські сходи визнали скарбом європейської кінокультури. ВІДЕО
Інші останні Культурні новини

На Потьомкінських сходах встановлено пам'ятну табличку, яка свідчить про те, що найзнаменитішим сходам в історії кіно присвоєно статус "Скарб європейської кінокультури". З ініціативою встановлення пам'ятного знака виступила Європейська кіноакадемія. Урочиста церемонія відкриття таблички відбулася в рамках Одеського міжнародного кінофестивалю, повідомляє Cultprostir.

Потьомкінські сходи з'являються в знаменитому епізоді фільму Сергія Ейзенштейна "Броненосець "Потьомкін". Сцена неодноразово цитувалася режисерами різних поколінь, зокрема Браяном Де Пальмою в "Недоторканних".

"Подібні таблички вже встановлені в музеї Тоніно Гуерри в Італії та в Ліоні, в будинку, де на світ з'явилися брати Люм'єр. Це своєрідна данина поваги місцю, пов'язаному з історією кіно. Тепер не тільки пристрасні кіномани, а й прості туристи дізнаються про славне кінематографічне минуле Потьомкінських сходів", - розповіла Олександра Кравченко, PR-директор ОМКФ.

6-й Одеський міжнародний кінофестиваль триватиме з 11 по 18 липня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 791 | Додав: adminA | Теги: скарб європейської кінокультури, Потьомкінські сходи, Одеса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]