Вт, 2024-04-16, 21:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:22
В українських містах проходять акції на підтримку Савченко
Інші останні Новини з регіонів України

Група з трьох лікарів для обстеження Надії Савченко готова виїхати з України до Ростова.

Про це заявив генеральний консул України в Ростові-на-Дону Віталій Москаленко, передає Цензор.нет.

"Терміново Міністерством закордонних справ і президентом вжито заходів, була визначена група лікарів, які і раніше її обстежували. Я думаю, що завтра вони приїдуть в Ростов", - заявив він.

"Але спочатку українські лікарі повинні отримати дозвіл російського Міністерства закордонних справ. Центральний МЗС Росії повинен передати ноту, яка дозволить їм зробити цю поїздку. А ми вже будемо забезпечувати їх технічну доставку до Надії", - додав Москаленко.

Україна буде домагатися, щоб російський МЗС видав цю ноту, незважаючи на вихідні, сказав він, оскільки ситуація екстраординарна і важлива кожна година.

Також Москаленко заявив, що до МЗС РФ направлено запит про можливість обстеження українськими лікарями українки Надії Савченко.

"Відповідне звернення було передано в МЗС РФ. Наскільки мені відомо, відповіді поки немає", - підкреслив Москаленко.

7 чи 8 березня генконсул спробує потрапити в СІЗО до Савченко.

"Буде, звичайно, закрито, але ми будемо пробувати. Якщо її відвезуть в лікарню - нам же навіть не повідомлять в яку! Ми тоді будемо її тут, в Ростові, шукати. Ми на це розраховуємо", - заявив Москаленко.

Українці підтримали акцію #FreeSavchenko!

Українці в соціальних мережах закликають 6 березня вийти на Майдан з вимогою звільнити незаконно заарештовану в Росії українську льотчицю і нардепа Надію Савченко.

Акція під гаслом #FreeSavchenko! розпочнеться о 12:00 в неділю, 6 березня, на Майдані Незалежності.

"Це міжнародна акція. Ми відкладаємо наші внутрішні справи заради підтримки нашої міжнародної політики. Ніяких партійних прапорів. Тільки державні прапори, українська символіка, жіночі вінки і хештег #FreeSavchenko", - йдеться в повідомленні активістів.

Акції на підтримку Надії Савченко зібралися в Києві, Харкові та Одесі.

Як повідомляє hromadske.tv, на Майдані в столиці зібралися кілька сотень людей.

Активісти тримають плакати з написом #FreeSavchenko і ​​"Свободу Надії Савченко".

Крім того, запланована молитва за льотчицю. Ті, що прийшли на акцію також очікують маму Надії і її сестру - Віру.

Акція на підтримку Савченко також проходить в Харкові, повідомляє Твіттер.

У Харкові акцію на підтримку ув'язненої в Росії української льотчиці Надії Савченко проводять близько 500 осіб. Захід розпочався о 12.00 на майданчику біля пам'ятника Тарасу Шевченку на вулиці Сумській, передає УНІАН.

Люди тримають національні прапори, портрети Савченко, а також плакати з написами: "Звільніть Надю, виродки", "Надія, повертайся живою", "Путін здохни, Надя, живи", "Україна - це Надія Савченко", "Хай живе Надія Савченко".

На постаменті пам'ятника прикріплені портрети Савченко, а також картина, на якій українка у войовничому образі страчує президента Росії Володимира Путіна. Перед учасниками мітингу виступають харківські музики.

За словами координатора заходу, харківського активіста Володимира Чистиліна, Харків приєднався до всеукраїнської акції "Свободу Савченко". За його словами, учасники мітингу вимагають негайного звільнення української льотчиці. Чистилін зазначив, що громадська акція, яка зараз проводиться, перш за все, спрямована на підтримку ув'язненої.

"Ця акція насамперед для неї, тому що ми знаємо, що вона дивиться телевізор. В її становищі, коли вона фактично при смерті, це колосальна моральна підтримка", - підкреслив активіст.

Він висловив переконання, що подібні акції в підтримку Савченко будуть проходити найближчі кілька днів.

В Одесі біля будівлі російського консульства близько 20 активістів проводять пікет на підтримку української льотчиці, передає УНН. Аналогічна акція проходить і біля пам'ятника Дюку.

Раніше адвокат Савченко Марк Фейгін анонсував проведення міжнародної акції на підтримку Савченко в день суду 9 березня.

Нагадаємо, Савченко оголосила сухе голодування після рішення суду перенести засідання на 9 березня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 763 | Додав: adminA | Теги: акції, українські міста, підтримка Савченко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]