Пт, 2024-04-19, 05:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:51
Варіант добровільної відставки Яценюк розглядав
Інші останні Політичні новини

Глава парламентського комітету з безпеки і національної оборони, один з лідерів "Народного фронту" Сергій Пашинський заявив, що Арсеній Яценюк розглядав кілька сценаріїв щодо подальшого перебування у кріслі прем'єра. Про це він розповів в ефірі програми "Лівий берег" на телеканалі "24".

Нардеп також додав, що голова Ради нацбезпеки та однопартієць Олександр Турчинов не вмовляв Яценюка піти у відставку, як про це написали багато українських ЗМІ.

"Турчинов ніколи і нікого не вмовляє. Можливо, якісь розмови і консультації були. Арсеній Яценюк - самодостатня людина. Він сам зважує всі "за" і "проти", - сказав Пашинський.

За його словами, один зі сценаріїв був - це піти добровільно. Однак Пашинський сказав, що Яценюк - відповідальна людина, і він поставив питання: "Добре, я йду! А далі що?"

Також нардеп додав, те, що зараз відбувається в українському політикумі, на самому верху, нагадує йому комунальну квартиру, мешканці якої втомилися один від одного.

"Поки ми не побудуємо через дорогу новий будинок - нам доведеться жити в цій комунальній квартирі", - зазначив Пашинський.

Нагадаємо, 16 лютого Верховна Рада, вислухавши звіт прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про роботу уряду за 2015 рік, відхилила його, визнавши цю роботу незадовільною, але під час голосування про недовіру уряду набралося лише 194 голоси за мінімально необхідних 226. Нове голосування щодо цього питання можливе тільки на наступній сесії, яка розпочнеться у вересні.

17 лютого фракція "Батьківщина" заявила про вихід з коаліції. У вересні 2015 року коаліцію полишила "Радикальна партія".

Без представників "Самопомочі", тимошенківців і "радикалів" у коаліції "Європейська Україна" залишиться 217 депутатів при мінімально необхідних 226 членів для формування більшості.

19 лютого перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що в складі парламентської коаліції налічується більш як 226 депутатів, і вона існує.

Перший заступник глави регламентного комітету Верховної Ради Павло Пинзеник повідомив, що юридично фракція Радикальної партії досі перебуває в складі парламентської коаліції.

Прем'єр-міністр заявляє, що необхідні переформатування коаліції та зміни в коаліційну угоду. Також Яценюк веде переговори про долю коаліції з лідером "радикалів" Олегом Ляшком.

Лідер фракції БПП "Солідарність" Юрій Луценко вимагає, аби Яценюк запропонував новий уряд або пішов.

Багато політиків і експертів говорять про неминучість дочасних виборів парламенту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 782 | Додав: adminA | Теги: варіант добровільної відставки, Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]