Сб, 2024-04-20, 09:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:45
Відкрите засідання суду у справі Сенцова та Кольченка починається у Ростові
Інші останні Новини російської федерації

21 липня у Північно-Кавказькому окружному військовому суді у Ростові-на-Дону (РФ) розпочнеться засідання по суті справу Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

Про це розповів "Укрінформу" адвокат Сенцова Дмитро Дінзе.

За його словами, засідання буде відкритим.

"Засідання у Північно-Кавказькому окружному військовому суді у Ростові-на-Дону почнеться о 9.00. Буде проходити у відкритому режимі. У цьому наше клопотання задовольнили, а у проханні вести відеозапис – ні. Але аудіозапис вести можна", - сказав Дінзе.

Він зазначив, що у засіданні також візьмуть участь адвокати Володимир Самохін (захист Сенцова) і Світлана Сидоркіна (захист Кольченка).

За словами ще одного адвоката Сенцова Ольги Чавдар, на засіданні у вівторок оголосять обвинувальний висновок, після чого адвокати висловлять свій погляд на нього і розпочнеться допит свідків.

Процедурні питання уточнюватимуться на засіданні у середу. Але поки що можна припустити, що проходитиме два засідання на тиждень, і в цілому процес триватиме недовго, зазначає видання.

Нагадаємо, українського кінорежисера Олега Сенцова було затримано співробітниками ФСБ у анексованому в травні 2014 року Росією Криму.

Слідчі стверджують, що він організував підпали в сімферопольському відділенні "Єдиної Росії" і офісі організації "Російська громада", брав участь у підготовці вибуху біля пам'ятника Леніну в Сімферополі. У середині квітня Сенцову було пред'явлено звинувачення в незаконному зберіганні зброї.

Слідство також вважає, що Сенцов організував для цих дій терористичну групу. За версією російських слідчих, крім Сенцова, до групи входили ще три людини: Олександр Кольченко, Геннадій Афанасьєв і Олексій Чирній.

Афанасьєв і Чирній дали свідчення і, уклавши угоду зі слідством, були засуджені на 7 років позбавлення волі кожен. Кольченко наразі перебуває в московському СІЗО "Лефортово".

5 травня суд відхилив апеляційні скарги на арешт Сенцова і Кольченка, а 6 травня суд продовжив арешт Сенцова до 11 липня.

9 липня Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в Росії продовжив до 15 грудня арешт Сенцова.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 835 | Додав: adminA | Теги: відкрите засідання суду, ростов, справа Сенцова та Кольченка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]