Ср, 2024-04-24, 12:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:43
Виконання українською владою її резолюцій ПАРЄ перевірить
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Співдоповідачі Парламентської Асамблеї Ради Європи по Україні Майліс Репс та Марієтта Де Пурбе-Лінден планують відвідати Україну 27-29 березня, повідомляє УНІАН прес-службу Ради Європи.

Згідно з повідомленням, візит здійснюється для оцінки виконання Україною резолюції ПАРЄ №1862 (2012) "Функціонування демократичних інституцій в Україні", схваленої на січневій сесії ПАРЄ цього року.

За підсумками візиту співдоповідачі планують дати прес-конференцію в Києві.

Нагадаємо, 26 січня ПАРЄ ухвалила резолюцію, в якій рекомендувала Україні зняти звинувачення у перевищенні влади та зловживанні владою з колишніх вищих чиновників і забезпечити їхню участь у виборах до Верховної Ради, заявивши також про можливість застосування санкцій в разі невиконання цих рекомендацій.

На початку березня Верховна Рада внесла до порядку денного поточної 10-ї сесії проекти постанов про виконання рекомендацій резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи по Україні.

У свою чергу ПАРЄ дорікає Києву у невиконанні резолюції та погрожує санкціями.

21 березня Верховна Рада ухвалила у першому читанні постанову про виконання резолюції ПАРЄ без ключових положень, а саме у документі, зокрема, відсутні пункти про ключові вимоги ПАРЄ - декриміналізацію статей 364 і 365 Кримінального кодексу України, за якими, зокрема, засуджено Юлію Тимошенко і Юрія Луценка і про надання їм можливості брати участь у майбутніх парламентських виборах.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1079 | Додав: adminA | Теги: виконання українською владою резолю, ПАРЄ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]