Пт, 2024-04-19, 07:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:46
Впав на третину український експорт до ЄС
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

   За результатами січня-квітня цього року український експорт до країн ЄС впав на 34,4% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, однак вже найближчими місяцями очікується відновлення експорту до Європи. Про це йдеться в матеріалі "Європейської правди".

Як зазначається, поки позитивні показники українського експорту спостерігаються лише в трьох країнах: Мальті, Словенії та Латвії, однак цей приклад не є показовим.

"Набагато важливіше, коли відновиться зростання експорту до країн ЄС, які є ключовими торговими партнерами України: до Польщі, Німеччини, Італії, Іспанії та Нідерландів," - йдеться у матеріалі.

Як зазначається, показники українського експорту поступово відновлюватимуться вже у другій половині нинішнього року. Це можна пояснити принциповою різницею в падінні експорту до РФ і ЄС.

На відміну від РФ, падіння поставок до якої викликане політичними чинниками, негативний показник експорту до ЄС був сформований внаслідок призупинення виробництва на Донбасі. Це відбулося у другій половині 2014 року та стало причиною стрімкого падіння української економіки.

Відповідно - показники українського експорту поступово відновлюватимуться вже у другій половині нинішнього року. При цьому відновлення експорту залежатиме і як від активності експорту, і від сприяння уряду.

Нагадаємо, з 1 січня 2016 року почне діяти зона вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 863 | Додав: adminA | Теги: український експорт до ЄС, третина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]