Пт, 2024-04-26, 02:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:05
Встановлення меморіальної дошки, присвяченої створенню першої сотні УПА, в Бєларусі заборонили
Інші останні Політичні новини
Брестська влада в Бєларусі заборонила встановлення меморіальної дошки, присвяченої створенню першої сотні Української повстанської армії в селі Дивин Кобринського району. Про це повідомив начальник управління культури Брестського облвиконкому Сергій Панасюк, пише УНІАН.

"Твори монументального мистецтва призначені для увічнення пам'яті важливих історичних і суспільних подій, знаменних дат світової та вітчизняної історії та культури, відомих державних, політичних, громадських, військових діячів, народних героїв. Однак створення УПА не відповідає цим критеріям", - заявив Панасюк.

За його словами, в облвиконкомі вважають недоцільним встановлення меморіальної дошки, присвяченої цій події. А в разі незгоди з такою відмовою пропонують оскаржити його в Міністерстві культури Бєларусі.

Напередодні 70-ї річниці створення УПА президент Благодійного фонду "Україна-Русь" Ростислав Новоженець звернувся до президента Бєларусі Олександра Лукашенка за дозволом встановити в околицях села Дивин Кобринського району Брестської області меморіальну дошку УПА. Згідно з дослідженнями фонду, перша сотня УПА була створена в жовтні 1942 року поблизу згаданого села Дивин.

Згадаймо, 12 квітня виступ гурту "Тартак" 17 травня в рамках Днів студентської культури у польському місті Люблін скасували через пісні гурту про УПА.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 895 | Додав: adminA | Теги: меморіальної дошки, сотні УПА, Бєларусі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]