Чт, 2024-03-28, 20:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:31
З ЄС Яценюк хоче обговорити збільшення квот для української продукції в рамках ЗВТ
Інші останні Економічні новини

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк виступає за переговори з європейською стороною про збільшення квот для української продукції в рамках дії Зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми з Наталею (міністр фінансів України Наталя Яресько - ред.) вже коротко розмовляли з нашими європейськими партнерами з приводу того, що потрібно проводити переговори з приводу збільшення квот для української продукції в рамках ЗВТ, але квоти потрібно наповнювати якісною та конкурентною продукцією", - сказав Яценюк на засіданні Кабміну в середу в Києві.

Нагадаємо, Україна і Євросоюз підписали політичну частину Угоди про асоціацію 21 березня 2014, економічну - 27 червень 2014 року, після проведення президентських виборів. Президент України Петро Порошенко підписав Угоду про асоціацію з ЄС у повному обсязі.

Спочатку передбачалося, що режим вільної торгівлі між Україною та ЄС запрацює з жовтня 2014 року. Однак у вересні 2014 року - після консультацій в Брюсселі представників Єврокомісії, України і РФ - сторони домовилися про відстрочення введення положення Угоди до 31 грудня 2015 року.

Росія неодноразово намагалася продовжити відстрочення запровадження положень угоди. Однак наприкінці червня Яценюк підкреслив, що Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом, яке є частиною Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, набуде чинності з 1 січня 2016 року, і ніхто не зможе зупинити цей процес.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 808 | Додав: adminA | Теги: збільшення квот, ЗВТ, ЄС, Яценюк, українська продукція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]