Сб, 2024-04-20, 18:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:50
За перше півріччя відомий банк "Авангард" наростив активи на 35%
Інші останні Економічні новини

  Прибуток банку "Авангард" в січні-червні 2015 року становив 11млн гривень (у ІІ кварталі - 5,07млн гривень), повідомляє Finbalance.

"За перше півріччя позитивний результат фінустанови від операцій з іноземною валютою становив 26,1млн гривень (у ІІ кварталі - 13,6млн гривень)", - йдеться у публікації.

І хоча результат банку від переоцінки іноземної валюти в квітні-червні був негативним (-15,7млн гривень), за підсумками всього півріччя він залишився в "плюсі" - 43,1млн гривень.

Чистий процентний дохід банку в І півріччі становив 22млн гривень (у ІІ кв. - 10,4млн грн).

Активи банку "Авангард" (у гривневому еквіваленті) в першій половині 2015 збільшилися на 35,2% - до 596,8млн гривень. Це сталося не тільки за рахунок переоцінки їх валютної складової через девальвацію, але і за рахунок "чистого" зростання валютних активів вдвічі, або на 7,7млн доларів. При цьому гривневі активи банку зменшилися на 50,3млн гривень, або на 15,8%.

Зростання активів було обумовлено, перш за все, збільшенням портфеля цінних паперів до погашення, а також коштів в інших банках.

Нагадаємо, що головою наглядової ради банку "Авангард" до 17 червня 2014 року була нинішній глава НБУ Валерія Гонтарєва. Банк "Авангард" входить до групи ICU. Як відзначали в цій структурі, вона не належить і ніколи одноосібно не належала Гонтарєвій.

"З моменту заснування групи Гонтарєва була одним з трьох рівноправних партнерів. Валерія Гонтарєва, Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко володіли однаковою кількістю акцій холдингової компанії групи ICU. Перед своїм призначенням головою НБУ, а саме 16 червня 2014, Гонтарева продала свою частину в групі. Зараз акціонерами і керуючими директорами групи ICU є Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко. Частина акцій належала і належить менеджменту групи", - говорилося в заяві Пасенюка і Стеценка.

Однак 8 березня 2015 повідомлялося про те, що банк "Авангард" розкрив усіх своїх акціонерів, серед яких з'явився міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин. Йому належить 9,99% банку "Авангард", через групу ICU. Цій структурі належить 100% кіпрської Vestal Holdings (володіє 99,99% акціями банку). У ICU заявили, що міністр став міноритарним акціонером кіпрської компанії в день її заснування - 2 листопада 2010 року, "коли він, будучи міноритарним акціонером групи ICU, ще не підозрював про те, що стане міністром".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 915 | Додав: adminA | Теги: активи на 35%, відомий банк Авангард, перше півріччя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]