Сб, 2024-04-27, 06:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:08
Затримали на Рівненщині підполковника СБУ і керівника відділу ДПС, які "кришували" видобуток бурштину
Інші останні Кримінальні новини

На Рівненщині викрито підполковника СБУ та керівника районного відділу Державної прикордонної служби, які систематично одержували хабарі за "кришування" незаконного видобутку бурштину.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Рівненської області, 22 березня працівники відомства спільно зі співробітниками управління внутрішньої безпеки СБУ та за оперативної підтримки спецпідрозділу "Альфа" затримали двох посадовців, які налагодили систематичне одержання неправомірної вигоди від жителів північних районів області за неперешкоджання останнім у незаконній діяльності з видобутку бурштину.

Встановлено, що підполковник СБУ та керівник одного із відділів Державної прикордонної служби в Рівненській області у 10-кілометровій прикордонній зоні сприяли незаконному видобутку бурштину шляхом нереагування на незаконні операції та надання незаконних вказівок підлеглим.

За місцем роботи та проживання вказаних посадовців, осіб, які здійснювали незаконний видобуток бурштину, вилучено 2 кг бурштину, 3 верстати для його обробки, 2 мотопомпи, інше знаряддя та кошти, ймовірно, одержані внаслідок злочинної діяльності.

Слідчими прокуратури Рівненської області здійснюється досудове розслідування за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, за попередньою змовою групою осіб).

Обоє посадовців правоохоронних органів затримані згідно зі ст.208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення їм підозри у вчиненні кримінального правопорушення, відсторонення від посади та обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, 16 березня голова Рівненської ОДА Віталій Чугунніков закликав міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова ввести в регіон підрозділи Національної гвардії для боротьби з незаконним видобутком бурштину.

Раніше "АвтоМайдан" показав фото величезної копальні бурштину, де працюють сотні людей, екскаватори та військові вантажівки.

Україна посідає друге місце у світі за запасами бурштину, при цьому вирізняється найвищим у світі відсотком бурштину ювелірної якості в покладах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 684 | Додав: adminA | Теги: підполковник СБУ і керівник відділу, видобуток бурштину, рівненщина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]