Сб, 2024-04-20, 18:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:32
ЗМІ: ЄС продовжить санкції проти Януковича та "Сім'ї". ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

2 березня, як очікується, Європейський союз продовжить санкції проти колишнього президента України Віктора Януковича і 15 людей з його найближчого оточення, які закінчуються 6 березня.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на джерела в ЄС.

Відзначається, що санкції будуть продовжені ще на один рік.

Очікується, що з списку санкцій виключать міністра охорони здоров'я часів президентства Януковича Раїсу Богатирьову. Санкції були введені два роки тому через розслідування зловживання державними грошима і незаконного виведення активів за межі України.

Як кажуть дипломатичні джерела в ЄС, рішення про продовження санкцій може бути опубліковано в офіційному журналі Євросоюзу 5 березня, тому відразу і вступлять в силу.

Спочатку в списку санкцій ЄС були колишній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка, колишній глава СБУ Олександр Якименко, радник Януковича Андрій Портнов, екс-міністр юстиції Олена Лукаш, глава адміністрації Януковича Андрій Клюєв, бізнесмен Сергій Курченко, колишній міністр освіти і науки Дмитро Табачник та інші посадові особи часів президентства Віктора Януковича.

23 лютого міжнародна організація Transparency International закликала Європейський Союз відновити і посилити санкції проти колишніх українських чиновників. Крім того, організація закликала російську органи влади до співпраці з українськими в питанні покарання Януковича.

Також раніше в Transparency International назвали Януковича лідером в рейтингу найбільших корупціонерів світу. За даними організації, в корупційних схемах Януковича і членів його "сім'ї" задіяно близько 75 українських компаній.

ГПУ: РФ ігнорує запити щодо Януковича, а на втікача чекають в Україні з "сексуальним подарунком"

Генеральна прокуратура України чекає приїзду екс-президента Віктора Януковича в Україні.

Про це в ефірі телеканалу 112 Україна заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко.

"Ми в черговий раз запрошуємо Януковича прибути в Україну, наші двері для нього відкриті, якщо він дійсно хоче допомогти слідству, прийняти в ньому участь, то ми його із задоволенням чекаємо", - зазначив він.

За словами Куценко, російська сторона не відповідає на листи ГПУ з проханнями про сприяння в розслідуванні справ Януковича.

"Телефони Генпрокуратури відомі і Януковичу, і його адвокатам. Я навіть пожартую: ми йому сексуальний подарунок приготували, тільки б приїхав. Але, на жаль, не їде", - сказав Куценко.

Куценко повідомив, що в.о. генпрокурора Юрій Севрук звернувся до голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ з листом, в якому висловив позицію ГПУ про необхідність продовження розслідувань злочинів проти Майдану.

"Виконуючий обов'язки генерального прокурора України Юрій Севрук звернувся до голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ з офіційним листом з викладенням нашої правової позиції. Ми впевнені, що в робочому порядку ми правові позиції узгодимо і ніяких моментів у нас таких не буде. справи будуть розслідуватися і надалі", - сказав Куценко.

Він в черговий раз спростував заяву про те, що відтепер наслідок зупинилося: "Запевняю всіх, що розслідування ні по майданівських справах, ні у справах режиму Януковича не припинилося і не припиниться".

За словами прокурора, ГПУ розслідуватиме справи до тих пір, поки Державне бюро розслідувань не запрацює.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 758 | Додав: adminA | Теги: янукович, сім'я, ЄС, санкції, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]