Сб, 2024-04-27, 04:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:06
Гурту "Тартак" у Польщі заборонили виступати через пісню про УПА
Інші останні Культурні новини

Виступ гурту "Тартак" 17 травня в рамках цьогорічних Днів студентської культури у польському місті Люблін скасували через пісні гурту про УПА.

"Прикро, коли скасовуються концерти... Хотілося б виступити саме на цьому фестивалі, він традиційний, престижний, має потужний склад учасників. Там виступатиме моя улюблена група... Так, ми співаємо у деяких піснях про людей, які захищали Україну від ворогів, і дуже прикро, що тоді інколи ворогами ставали наші сусіди, поляки. Але я не думаю, що факти з минулого ми маємо переносити у майбутнє", - заявив Сашко Положинський.

Незадоволення поляків, зокрема, викликала пісня гурту "Не кажучи нікому", у відеокліпі якої використані світлини вояків УПА часів Другої світової війни. Героєм пісні є молодий юнак, який вирішив іти в повстанці, передає ВВС-Україна.

Зйомки відбувалися у напівзруйнованому Загорівському монастирі на Волині. Польське видання Dziennik wschodni ("Східний щоденник") надрукувало повідомлення про рішення люблінського мера Кшиштофа Жука скасувати запрошення гурту "Тартак".

У повідомленні йдеться, що цей гурт не захотіли слухати польські студенти. "Студенти звернулися до нас. Це їхнє свято, вони мають право", - сказав люблінський голова, повідомивши, що раніше гурт запросили міністр культури, міністерство закордонних справ і Національний культурний центр з огляду на популярність "Тартака" серед поляків.

Рішення "Чітке НІ Тартаку" поляки-студенти ухвалили на сторінках соціальної мережі Facebook. На сторінці для голосування зображено перекреслений портрет провідника Організації Українських Націоналістів Степана Бандери.

А торік міліція трохи не зірвала концерт гуртів "ТАРТАК", "Скай", "ТНМК" у Києві. Але його провели навіть без великої сцени. На думку організаторів, влада просто злякалася такого заходу, де з великої сцени буде лунати тільки українська музика, українська поезія, без російських ведучих та російської "попси".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1356 | Додав: adminA | Теги: УПА, пісню, Тартак заборонили, Польщі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]