Сб, 2024-04-27, 00:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:13
Категорично проти референдуму за незалежність Шотландії британський уряд
Інші останні Новини Європейського Союзу

Новий референдум за незалежність Шотландії несе загрозу зайвої невизначеності та розбрату — з такою заявою виступив речник уряду Великої Британії, підтверджуючи позицію прем’єрки Терези Мей про непотрібність такого заходу.

Про це повідомляє Reuters.

Цей коментар був зроблений у відповідь на повідомлення у медіа від шотландських націоналістів, які готуються вимагати референдум про незалежність.

Націоналісти хочуть провести його вже у найближчі місяці, щоб він збігався з механізмом виходу держави з Європейського союзу.

«Питання не в тому, чи має відбутися другий референдум, а в тому, чи він взагалі має відбутися, і чітка відповідь — ні. Новий референдум несе загрозу зайвої невизначеності та розбрату», — заявив речник уряду.

Шотландія відмовились від незалежності під час референдуму у 2014 році — тоді прихильники цієї ідеї набрали майже на 10% менше за її супротивників. Проте під час голосування за вихід з Євросоюзу позиція сильно змінилася — більшість шотландців виступила за те, щоб залишитись у блоці.

Проте уряд автономної Шотландії, очолюваний соціал-демократичною Шотландською національною партією, впевнений у перемозі на референдумі за незалежність.

Проте в центральному уряді Великої Британії такі прогнози сприймають негативно.

«Рішення перебувати у Великій Британії було обрано шотландським народом у 2014 році, і є всі докази того, що люди в Шотландії не захочуть нового референдуму», — запевнив речник уряду.

Нагадаємо, у жовтні 2016 року перший міністр Шотландії Нікола Стерджен оприлюднила законопроект про проведення референдуму щодо виходу королівства зі складу Великобританії.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 872 | Додав: adminA | Теги: Британський уряд, Незалежність, Шотландія, референдумм | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]