Вт, 2024-03-19, 11:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:08
На Маріупольському напрямку двоє українських бійців отримали поранення. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Минулої доби внаслідок бойових дій на Сході України жоден український військовослужбовець не загинув, однак двоє зазнали поранень.

Про це сьогодні, 12 лютого, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

"За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув, двоє військовослужбовців Збройних сил України зазнали поранень", - сказав Мотузяник.

За його словами, це сталось на Маріупольському напрямку, поблизу населених пунктів Широкине і Водяне.

Мотузяник повідомив, що в суботу на Луганському напрямку не було зафіксовано жодного випадку порушення режиму припинення вогню з боку ворога.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 36 обстрілів.

"Майже вся активність ворога була зосереджена на ділянці фронту Павлопіль - Широкине. Противник і вдень і вночі веде вогонь по українських опорних пунктах. Пізно ввечері бойовики спровокували загострення під Красногорівкою. Інтенсивна перестрілка між силами АТО та окупантами вчора там тривала близько години. Всього 36 ворожих обстрілів зафіксовано на Маріупольському напрямку", - сказав Мотузяник.

Стосовно Донецького напрямку, то як і раніше, бойові дії велися в Авдіївській промзоні та на її флангах.

"Із перервами ворожі обстріли тривали близько 8 годин. Противник активно застосовував міномети, при цьому випустив по наших позиціях кілька десятків боєприпасів. Всього вчора на Донецькому напрямку відбулось 23 ворожих обстріли, 6 з них із застосуванням мінометів", - додав Мотузяник.

4 лютого повідомлялося, що за час загострення протистояння біля Авдіївки бойовики випустили понад 7500 боєприпасів з важкого озброєння та 13 разів здійснювали штурмові дії проти позиції ЗСУ та населення в районі Авдіївки.

Нагадаємо, 29 січня бойовики провели штурмові дії в районі Авдіївської промзони з метою захоплення позицій ЗСУ. Обидві сторони зазнали суттєвих втрат.

Відзначимо, що, попри постійні обстріли, евакуйовані мешканці Авдіївки сьогодні почнуть повертатися додому.

   

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 680 | Додав: adminA | Теги: поранення, двоє українських бійців, Маріупольський напрямок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]