Пт, 2024-04-26, 07:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:20
У Львові пройде "Magyar Fest" 29 квітня - 6 травня
Інші останні Культурні новини

У Львові тиждень триватиме фестиваль угорської культури та виноробства  "Magyar Fest". З 29 квітня до 6 травня у Львові на площі перед палацом Потоцьких відбудеться перший в Україні фестиваль "Дні культури та виноробства Угорщини". Захід організований за підтримки Посольства Угорщини в Україні.

 Організатори стверджують, що цілий тиждень, впродовж  якого триватиме фестиваль, кожен гість заходу зможе відчути себе "справжнім угорцем".

Зокрема, буде можливість покуштувати традиційної угорської страви – гуляшу, затанцювати чардаш, чи послухати добру угорську музику, а також посмакувати всесвітньовідомим вином з Токаю, яке ще у XIIX столітті Ґете назвав "королем вин та вином королів".

Вхід буде безкоштовним, що дасть змогу львів’янам та гостям міста ближче познайомитись з угорськими традиціями.

Участь у фестивалі візьмуть близько півсотні виноробів та кулінарів з Угорщини і 30 угорських та українських творчих колективів, які представлятимуть не лише традиційну культуру, а й сучасні її напрямки.

Окрім Львова схожі за форматом фестивалю пройдуть також і в інших містах України –  Києві, Хмельницьку, Харкові, Донецьку, Дніпропетровську, Запоріжжі, Херсоні, Миколаєві та Одесі.

Організатори планують, що фестиваль стане традиційним та буде проводитись щорічно, а це в свою чергу сприятиме розвитку туристичної та культурної привабливості Львова, а також зміцненню україно-угорських відносин.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1169 | Додав: admin | Теги: дні культури та виноробства Угорщин, Львів, Magyar Fest | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]