Пт, 2024-04-26, 06:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:13
Ув'язнення за махінації з отриманням Шенгенських віз суд ЄС визнав законним
Інші останні Новини Європейського Союзу

Суд Євросоюзу в Люксембурзі дозволив країнам-членам ЄС залучати до кримінальної відповідальності осіб, які обманом одержують візи для в'їзду в Шенгенську зону. Як йдеться в повідомленні суду, за відповідними роз'ясненнями в найвищий судовий орган Євросоюзу звернувся Верховний суд Німеччини, що розглядав справу про організацію нелегальної міграції в країну.

За даними німецької прокуратури, громадянин В'єтнаму в складі організованої групи допомагав співвітчизникам в'їхати в Угорщину за туристичними візами, а потім нелегально переправляв їх до Німеччини. За подібні послуги він брав від 10 до 15 тис. доларів. Крім того, за винагороду в розмірі від 500 до 2 тисяч євро підозрюваний оформляв на громадян В'єтнаму тимчасові дозволи на роботу в Швеції збирачами ягід. В'єтнамців, які в'їхали в країну за цими документами, він також переправляв до ФРН, передає РИА "Новости".

Підозрюваний був затриманий німецькими правоохоронними органами. Розглянувши його справу, суд засудив чоловіка до чотирьох років і трьох місяців позбавлення волі. Засуджений оскаржив вирок, і справа дійшла до верховного суду країни. Той, у свою чергу, звернувся до Суду ЄС за роз'ясненнями, чи може влада країни-члена ЄС залучати до кримінальної відповідальності організаторів нелегальної міграції, якщо замовлені ними шенгенські візи на момент порушення справи не анульовані і, отже, вважаються законними.

Розглянувши запит, Суд ЄС постановив, що залучення до відповідальності нелегальних мігрантів та їхніх пособників не суперечить законодавству Євросоюзу навіть у випадку, якщо візи були отримані легально, але шляхом обману компетентних органів. При цьому не має значення, чи анульовані ці візи на момент порушення справи. У зв'язку з цим суд не знайшов жодних перешкод для підтвердження обвинувального вироку німецьким судом.

Зазначимо, минулого тижня глава МВС Німеччини Ганс-Петер Фрідріх заявив, що якщо країни на кордонах Шенгенської зони не дотримуються домовленості і не можуть стримувати хвилю нелегальної імміграції, то з цим слід боротися шляхом запровадження прикордонного контролю.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1065 | Додав: adminA | Теги: Шенгенських віз, суд ЄС, махінації, ув'язнення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]