Пт, 2024-04-26, 12:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:19
В Туреччині на покинутому власником судні серед екіпажу цинга, випадають зуби, немає води та їжі
Інші останні Надзвичайні новини

16 членів екіпажу українського земснаряду "Віктор Лекарєв" так і залишаються без їжі біля турецького порту Немрут. У п'ятницю, 6 квітня, на судні пропав інтернет, і тепер із засобів зв'язку у команди залишився тільки бортовий телефон, повідомляє газета "Сегодня".

"Морякам сказали, що судновласник начебто вже перерахував кошти для постачання екіпажу, але продукти їм ще не привезли, - розповідає нам другий помічник капітана Олександр Нестеренко, якому вдалося повернутися додому. - Сьогодні хлопці їли тільки суп з гороху і однієї цибулини. у них закінчується вода. Та, що залишилася, не придатна - в ємності наліт завтовшки в палець. У моряків вже випадають зуби і почалася цинга ".

Нагадаємо, моряки застрягли в Туреччині з січня. Кіпрська компанія-наймач QUOR Construction "загубилася" разом із зарплатою моряків, а судновласник ВАТ "Чорномортехфлот" кинув судно з екіпажем на сваволю долі. Нашим землякам минулого тижня обіцяли допомогти в МЗС, але сьогодні нам не вдалося зв'язатися з прес-службою Міністерства.

Громадянам України минулого тижня обіцяли допомогти в МЗС, але редакції газети "Сегодня" не вдалося зв'язатися з прес-службою Міністерства.

Змушені зауважити, що в Україні на державному рівні відсутній комплексний захист прав людини у трудовій сфері. Інцидент із судном "Фаїна" упродовж 2008-2009 рр., коли українські моряки потрапили в полон до сомалійських піратів, демонструє слабкість і дисфункцію держави в забезпеченні правової охорони праці.

Судно "Фаїна" з вантажем військової техніки і боєприпасів було захоплене сомалійськими піратами 25 вересня 2008 року. Крім 17 українців, у команді суховантажу були латвієць і троє росіян, один з яких - 48-річний капітан - помер від серцевого нападу.

5 лютого пірати, отримавши 3,2 млн доларів викупу, залишили судно.

Після повернення з полону в лютому 2009-го року компанія-роботодавець не розрахувалася з потерпілими моряками, залишивши не виплаченими компенсації.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1127 | Додав: adminA | Теги: судні, екіпажу цинга, Туреччині, немає води та їжі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]