Пт, 2024-04-26, 21:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:52
В Україну прийшли найсильніші морози за всю зиму
Інші останні Прогноз погоди

Україна підходить до піку морозів цієї зими, опади будуть відсутні через антициклон, повідомила синоптик Наталя Діденко.

"Ну, що? Підходимо, сподіваюсь, до піку морозів цієї зими. Адже найближчої ночі в Україні морози досягнуть 15-22 градусів. Це - переважно. Уявіть собі! А на півночі та північному сході - Чернігів, Суми, Харків, Луганськ - місцями -22-27 градусів", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, менш морозно буде в західних областях: Львів, Луцьк, Івано-Франківськ, Тернопіль, -10-18 градусів.

Синоптик зазначила, що вдень переважатимуть 10-15 градусів морозу на півдні, зокрема в Одесі.

"Наприклад, -3-5 градусів, на заході -4-9, а на Закарпатті та в Криму вночі невеликий мороз, а вдень в Ужгороді та Сімферополі близько нуля", - пояснила вона.

Діденко також попередила, що на Закарпатті досі - лавинна небезпека, крижані затори та скресання льоду. Окрім того, за її даними, 9 лютого будь-які опади витисне з нашої території північний антициклон "Еріка".

Що ж до Києва, то синоптик зазначила, що "найближчої ночі може врізати двадцятка, тобто, очікується 18-20 градусів морозу". Вдень 9 лютого у столиці після ночі 10-12 градусів морозу. І також без опадів.

"10 лютого ніч ще буде... лютою, дуже морозною, проте вже вдень почнуться певні рухи в бік послаблення морозів. А на Стрітення вже буде явно тепліше", - спрогнозувала синоптик.

У 24 школах Харківщини зупинили заняття через морози

У 24 школах Харківської області тимчасово припинено заняття через сильні морози. Про це повідомляє прес-служба Харківської ОДА.

"Навчальний процес призупинений з 8 лютого у зв'язку зі зниженням температури повітря. Зокрема, залишилися вдома учні 19 шкіл у Куп'янському районі, де температура сьогодні вранці трималася на позначці 26 морозу. Також призупинено навчання у 5 школах Дергачівського району", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 8 лютого у Миколаєві зупинили навчання у школах на тлі складних погодних умов і збільшення показників захворюваності на ГРВІ серед дітей та підлітків.

Повідомлялося, що з 8 лютого холодне повітря охопить майже всю територію країни, температура і далі буде знижуватися.

У Вінниці рекордний снігопад: за добу випала півмісячна норма опадів

У Вінниці під час снігопаду випала півмісячна кількість опадів. Щоб упоратися з наслідками негоди, комунальники працюють цілодобово. Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків із громадськістю Вінницької міськради.

"Другу добу Вінницю засипає снігом. За даними вінницьких синоптиків, з ранку учорашнього дня вже випало 17,4 мм опадів, а місячною нормою для лютого у Вінниці є 32 мм. Враховуючи аномальну кількість снігу, щоб забезпечити стабільний рух транспорту, комунальні служби продовжують працювати цілодобово", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, з вечора вівторка вінницькі магістралі розчищало 48 одиниць транспорту КП "Шляхове управління" і субпідрядних підприємств, а також 25 тракторів житлово-комунальних підприємств. У дворах та на під’їздах до обладнаних смітників сніг розчищають 650 двірників, проїзди між багатоповерхівками – міні-трактори. У середу снігоприбиральна техніка дісталася й приватного сектору міста.

Долучитися до прибирання снігу та криги біля своїх закладів міська влада просить місцевих підприємців – це передбачено правилами благоустрою міста.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 706 | Додав: adminA | Теги: найсильніші морози, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]