Сб, 2024-04-27, 00:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:18
Вночі із Хрещатика вивезли рідкісні дев'ятиметрові ялинки
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Будівля Київадміністрації на Хрещатику втратила свою окрасу – дев'ятиметрові блакитні ялинки. На місці клумби зараз триметрова яма, біля якої працюють екскаватори.

Начальник ділянки міськзеленбуду Микола Рибак, який вже другу добу чатує біля клумби на Хрещатику, пояснює – цінні дерева вивозили вночі. Все було законно.

"Ялина колюча, стан задовільний – пересаджено! Ялина колюча – стан незадовільний, зрізана!" - зачитує відповідні акти він. І додає: причина банальна – дерева хворіють. Санаторієм для хворих дерев з Хрещатика став столичний парк Нивки. Тут дерева спробують врятувати – їх підживлюватимуть спеціальним розчином. І навіть при цьому шансів вижити у дерев майже немає.

Директор комунального підприємства з утримання зелених насаджень Олександр Цимбалюк пояснює – дерева справді дуже хворі. Вони хворіють, бо взимку майдан перед адміністрацією аж надто активно посипають сіллю.

"Основна проблема, чому вони гинуть, – це засолення ґрунту. Засоленість у 26 і більше разів перевищує норму", - каже "зеленбудівець".

Кожне таке дерево, за словами Цимбалюка, коштує приблизно 26 тисяч гривень. Вся композиція обходиться міському бюджету у майже 200 тисяч. Замінювати ялинки доводиться раз на п'ять років. Більше дерева у солоному ґрунті не живуть. Посадити на клумбах біля мерії щось витриваліше, каже Цимбалюк, не можна.

Голова адміністрації Олександр Попов каже, що хворі дерева не повинні рости в самому центрі Києва. Упродовж тижня, за словами керівника КМДА, у клумбі біля мерії повністю замінять ґрунт. Захищати нові дерева від солі планують спеціальною прозорою огорожею. Її ефективність поки що не доведена, але нові блакитні ялинки посадять вже до наступної п'ятниці. Дерева вже везуть із Німеччини.

Раніше прокуратурою Святошинського району Києва порушена кримінальна справа щодо службових осіб ПП "Енергоінкам Україна" за знесення зелених насаджень. З їхньої провини в ніч проти 25 лютого було знесено зелені насадження в сквері імені Василя Стуса на перетині проспектів Академіка Палладіна і Перемоги, 138.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1054 | Додав: adminA | Теги: Хрещатика вночі вивезли рідкісні де | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]