Пт, 2024-03-29, 10:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:32
Батарею протиракетної оборони "Залізний купол" Ізраїль перекинув в Ейлат
Інші останні Новини світу
Ізраїльські військові перекинули батарею протиракетної оборони "Залізний купол" в район курортного міста Ейлата, який в останні роки не раз зазнавав обстрілу з території Єгипту.

Система досі застосовувалася тільки на кордоні сектора Гази для перехоплення реактивних снарядів малої дальності типу "Кассам" або "Град", які становлять основу арсеналів палестинських бойовиків, передає РИА "Новости".

Як повідомили в ізраїльській армії, передислокація батареї має плановий характер і не пов'язана з якоюсь зміною оперативної ситуації в районі Ейлата, популярного місця відпочинку тисяч туристів, зокрема з країн СНД.

"Батарея "Залізний купол" була розгорнута там два дні тому в рамках плану, який передбачає зокрема періодичну зміну районів розгортання", - заявило джерело в Армії оборони Ізраїлю.

Південні райони Ізраїлю, включаючи Ейлат, неодноразово ставали мішенню для обстрілу з території Синайського півострова, який належить Єгипту. Востаннє це трапилося в червні, коли дві ракети впали в пустельній місцевості, не заподіявши шкоди. Відповідальність за пуски ізраїльтяни покладають на палестинських бойовиків, які потрапляють до Єгипту із сектора Гази.

Нагадаємо, Ізраїль вперше задіяв систему "Залізний купол" у квітні минулого року. Відтоді батареї ПРО неодноразово перехоплювали ракети, випущені палестинськими бойовиками по ізраїльській території.

До складу однієї батареї входить багатоцільовий радар, центр управління вогнем і три пускові установки по 20 протиракет кожна. Комплекс здатний визначати місце падіння ракети противника і скасувати команду на її знищення, якщо та повинна впасти в ненаселеному районі.

Особливість системи "Залізний купол" полягає в тому, що вона здатна перехоплювати ракети і мінометні снаряди калібру 120 міліметрів на дуже низьких висотах і на дуже близькому радіусі дії, приблизно від трьох до чотирьох кілометрів. Головною вадою "Залізного купола" називають дуже високу вартість. Система коштувала Ізраїлю 240 млн дол, при цьому частину грошей надали США.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1048 | Додав: adminA | Теги: Залізний купол, Ізраїль, Ейлат | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]