Сб, 2024-04-20, 03:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:22
Більше не буде вулиць імені Леніна у Києві
Інші останні Столичні новини - новини Києва
Комісія з питань найменувань та пам'ятних знаків Київської міськадміністрації (КМДА) підтримала ініціативу української громади Києва та ВО "Свобода" про перейменування вулиць Леніна в Києві на честь українських героїв, пише "Корреспондент".

Про це сказав лідер Союзу національно-патріотичних об'єднань громадян "Українська громада Києва", заступник керівника Центрального виборчого штабу ВО "Свобода" Сергій Рудик.

Зокрема, Українська громада Києва та ВО "Свобода" пропонували замінити названі ім'ям вождя Жовтневої революції чотири вулиці, відповідно:

- у Дарницькому районі, мікрорайоні Бортничі - на вулицю сотника Аверкія Гончаренка (український військовий, командир українських частин у бою під Крутами);

- у Солом'янському районі, мікрорайон Жуляни - на вулицю отамана Зеленого (Данило Терпило - український революціонер, повстанський отаман. Глава Дніпровської повстанської дивізії в 1918 році, звільняв Київ від більшовиків);

- у Деснянському районі, село Троєщина - на вулицю козака Степана Щербака (козак 4-ї Київської дивізії Армії УНР, герой другого Зимового походу. Степан Щербак на пропозицію більшовицького комісара перейти на службу більшовиків відповів від імені всіх козаків відмовою. Розстріляний 22 листопада 1921 року у місті Базар. Реабілітований 27 квітня 1998 року);

- у Святошинському районі - на вулицю Олексія Алмазіва (український військовий і громадський діяч, генерал-хорунжий Армії Української Народної Республіки).

Комісія підтримала три з чотирьох запропонованих перейменувань за умови, що вулицю Леніна у Деснянському районі міста Києва перейменують на вулицю Олександра Загродського (військовий діяч часів УНР, генерал-полковник Армії УНР, командир Волинської дивізії, учасник Першого зимового походу, заступник головнокомандувача Армії УНР).

А на сході України ситуація з пам'яттю Леніна протилежна. 22 квітня цього року було відкрито пам'ятник Володимиру Леніну в Красноармійську Донецької області України. На церемонію на вулиці Леніна міста Красноармійська, незважаючи на грозу, зібралося близько 2000 городян і гостей міста.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1121 | Додав: adminA | Теги: не буде вулиць імені Леніна, Києві | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]