Чт, 2024-03-28, 10:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:05
Близько 139 населених пунктів в Україні негода знеструмила
Інші останні Прогноз погоди
В ніч проти неділі, з 21 на 22 липня внаслідок несприятливих погодних умов через спрацювання систем захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 139 населених пунктів у чотирьох областях, повідомляє в неділю вранці, 21 липня, Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу МНС.

У Вінницькій області знеструмлено 84 населений пункт, в Черкаській - 42, в Кіровоградській - 9, у Київській - 4.

До відновлення енергопостачання залучені бригади обленерго.

Зазначимо, що 21 і 22 липня над територією України проходив інтенсивний атмосферний фронт , який приніс грози, сильні зливи, шквалистий вітер 15-22 м/с. Було оголошено штормове попередження.

17 липня негода знеструмила 151 населений пункт в Центральній і Південній Україні.

15 липня в Черкаській та Київській областях сильний дощ і шквалисті пориви вітру стали причиною загибелі однієї людини і численних ушкоджень приватних будинків. Безліч дерев були вирвані з коренем.

Зазначимо, що місяць тому негода накоїла лиха на заході України. Перечинським районом Закарпаття прокотився смерч. В епіцентрі стихії виявився населений пункт Тур'я Бистра. У селі не залишилося жодного двору, який би не постраждав від сильного вітру.

У свою чергу представники МНС і метеорологи відзначають зростання природних катастроф - буревіїв, повеней, зсувів. Причина стрибкоподібних коливань клімату залишається під питанням.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 988 | Додав: adminA | Теги: негода, 139, пунктів в Україні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]