Сб, 2024-04-20, 09:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:13
Будівлю Верховної Ради пікетують захисники "мови"
Інші останні Політичні новини
Представники Об'єднаної опозиції "Батьківщина" та Всеукраїнського об'єднання "Свобода" пікетують будівлю Верховної Ради України, де проходить позачергова сесія парламенту, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Активісти опозиції розташувалися ланцюгом від Європейської площі вздовж вул. Грушевського, а також на прилеглій до Верховної Ради вулиці Шовковичній. Вони стоять на тротуарі, не заважаючи руху транспорту, через дорогу від будівлі Верховної Ради, а безпосередньо з боку Маріїнського парку немає жодного протестувальника.

Водночас у дворі Верховної Ради зосереджена велика кількість міліціонерів і бійців спецпідрозділу "Беркут".

Всі учасники акції тримають прапори з партійною символікою. З динаміків лунають патріотичні пісні.

Уздовж вулиці Грушевського розташувалося понад 500 осіб. Переважно це представники Об'єднаної опозиції "Батьківщина", ВО "Свобода", Народного Руху України та інших опозиційних сил. У руках мітингувальники тримають плакати з написами: "Захистимо рідну мову!", "Геть російський імперіалізм!", "Ганьба українофобській політиці Януковича!" тощо.

Співробітники правоохоронних органів не пускають учасників акції до паркану, який огороджує Верховну Раду. Уздовж вулиці Грушевського і в Маріїнському парку припарковано близько десяти автобусів з міліціонерами. Деякі з них вишикувалися безпосередньо під стінами Верховної Ради по вулиці Грушевського.

Пізніше до мітингувальників приєдналися учасники з'їзду Об'єднаної опозиції, які прийшовши під стіни ВРУ перекрили рух вул. Грушевського.

Раніше голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що в порядку денному позачергової сесії значаться кілька проектів постанов про переголосування законопроекту "Про засади державної мовної політики".

Як повідомлялося, Верховна Рада Україна на засіданні 3 липня ухвалила закон "Про засади державної мовної політики", що значно розширює сферу застосування російської мови.

Закон було ухвалено в першій редакції, без врахування понад 2 тисяч поправок, внесених після ухвалення документа в першому читанні. Парламентська опозиція заявила, що "мовний" закон 3 липня було ухвалено з великою кількістю порушень.

Голова Верховної Ради Литвин та його заступник Микола Томенко заявили, що подають у відставку.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1036 | Додав: adminA | Теги: Верховної Ради пікетують захисники | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]