Чт, 2024-03-28, 21:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:03
Будуть обкладатися податком у 75% надприбутки французів
Інші останні Новини світу

Влада Франції планує тимчасово запровадити податок у 75%, яким обкладатимуть надприбутки населення. Про це в ході інтерв´ю на радіостанції "Європа-1" заявив міністр бюджету Жером Каюзак. Глава відомства зазначив, що податкові заходи буде переглянуто, як тільки країна подолає бюджетний дефіцит, передає "РБК".

На початку липня 2012р. прем´єр-міністр Франції Жан-Марк Еро виступив із заявою про те, що країні необхідні кардинальні заходи, здатні стабілізувати слабку економіку, яка тягне тягар "непосильного" держборгу в 1,8 трлн євро.

Окремо Еро згадав про обов´язок заможних громадян Франції сприяти у відновленні економіки. Прем´єр заявив, що влада планує запровадити нові правила оподаткування, згідно з якими найбагатші жителі країни платитимуть до скарбниці 45% своїх доходів. При цьому для громадян, чиї доходи перевищують 1 млн євро, податкове навантаження становитиме 75%.

Про необхідність запровадження "податку на багатство" у своїй передвиборній кампанії не раз заявляв нинішній президент Франції Франсуа Олланд. На його думку, доходи громадян від 150 тис євро мають обкладатися податком у 45%, при доходах від 1 млн євро податкова ставка має становити 75%.

Тим часом на початку липня французький уряд передав на схвалення парламенту переглянутий бюджет на 2012 рік, згідно з яким до кінця року очікуються нові податкові надходження в розмірі 7,2 млрд євро. З цієї суми кошти в розмірі 2,3 млрд євро планується отримати за рахунок податку із заможних громадян, що одноразово стягується, чий капітал становить не менше ніж 1,3 млрд євро.

Також французький соціалістичний уряд пропонує залучити до бюджету 1,1 млрд євро за рахунок стягнення особливого податку з великих банків та нафтових компаній.

Ще 800 млн євро планується отримати за рахунок дії так званого соціального податку на додану вартість (ПДВ). Він передбачає, з одного боку, скорочення соціальних відрахувань, виплачуваних працівниками та роботодавцями із кожної зарплати, а з другого - підвищення ПДВ. Додаткові 980 млн євро надійдуть до бюджету завдяки скасуванню низки додаткових податкових пільг.

Згідно з проектом бюджету, зростання ВВП Франції у 2012 році становитиме 0,3%, темпи зростання інфляції - 1,9%.

В Україні наповнити держскарбницю намагаються всілякими способами, зокрема й за рахунок податку на розкіш.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України вніс до Верховної Ради остаточну редакцію проекту закону про запровадження податку на розкіш. Це версія законопроекту, яка, очевидно, стала компромісом між міністерством соцполітики та міністерством фінансів. Раніше у мінфіні пропонували обкладати податком і середній клас.

В останній редакції документу багатіями визначили тих фізичних і юридичних осіб, які мають квартири загальною площею більш як 200 квадратних метрів, дачні або садові будинки, котеджі загальною площею понад 500 квадратних метрів, об'єкти житлової нерухомості, що перебувають у власності одного платника податків, загальна площа яких перевищує 600 квадратних метрів. Окрім цього, податком у розмірі 40 відсотків будуть обкладатися дорогі автомобілі, мотоцикли, літаки, гелікоптери, яхти. Також 10-відсотковим податком обкладатимуться і покупки дорогоцінних металів, годинників, телефонів, хутра, картин тощо.

27 березня цього року лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов так мотивував законопроект. "Не може бути, щоб різниця між доходами сягала 30 разів. В Європі показники вп'ятеро менше".

У Партії регіонів заявляли, що законопроект про запровадження податку на розкіш буде проголосовано у першому читанні до початку літніх канікул Верховної Ради.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1023 | Додав: adminA | Теги: Надприбутки французів, податком у 75% | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]