Пт, 2024-04-26, 08:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:08
Через повені на Кубані загинули 155 осіб, 12 тис постраждали
Інші останні Новини світу
Кількість загиблих в результаті повені в Краснодарському краї становить, за останніми даними, 155 осіб, постраждали 12 тисяч 71 осіб, з них по медичну допомогу звернулися 320 осіб (у тому числі 48 дітей), повідомляє РИА "Новости" з посиланням на джерело в силових структурах регіону.

"До нас надійшло повідомлення про те, що знайдено два тіла в районі міста (Кримська), і ще три - в районі селища Нижня Баканка. На місце виїхала слідча група", - повідомило РИА "Новости" джерело в силових структурах регіону.

Раніше в неділю представник оперативного штабу при МВС Росії повідомив, що було виявлено 150 загиблих.

"В результаті ураження електрострумом загинуло п'ять осіб. Ще 205 людей звернулися за медичною допомогою, у тому числі 48 дітей", - сказав співрозмовник.

Госпіталізовано, за даними МНС, 104 особи: семеро - в МБУЗ ​​ЦМЛ Геленджика, 97 (з них 13 - неповнолітні) - в МУЗ ЦРЛ Кримська. Раніше повідомлялося про 77 госпіталізованих.

"За уточненими даними СК Росії, на 15:30 мск отримані відомості про виявлення тіл 140 осіб на території Кримського району, з яких три неповнолітніх дитини, 21 загиблого не опізнано", - йдеться в повідомленні Слідчого Комітету Росії.

В період з 07.00 до 13.00 6 липня в результаті сильних зливових дощів в містах Геленджик, Кримськ, Новоросійськ і населених пунктах Дивноморське, Нижньбаканська, Неберджаєвська і Кабардинка були затоплені понад 5 тисяч житлових будинків, в яких проживає 26 тисяч 475 осіб, понад 2 тисяч прибудинкових територій, сім соціально-значущих об'єктів, порушені системи енергопостачання, газопостачання та водопостачання.

У понеділок постраждалим від повені на Кубані почнуть виплачувати по 10, 50 і 100 тисяч рублів, а сім'ям загиблих - по 2 млн рублів, повідомила раніше адміністрація Краснодарського краю.

Президент Росії Володимир Путін на нараді в Кримську доручив МНС і Ростехнагляду відслідковувати ситуацію на Неберджаєвському водосховищі. Раніше влада Краснодарського краю спростувала чутки в соціальних мережах і деяких ЗМІ про те, що причиною сильної повені в Кримському районі нібито став різкий спуск води з водосховищ.

Президент України Віктор Янукович висловив співчуття президентові Російської Федерації Володимиру Путіну у зв'язку з численними людськими жертвами внаслідок потужної повені в Краснодарському краї.

"Від імені українського народу та від себе особисто прошу Вас, шановний Володимире Володимировичу, передати слова щирого співчуття рідним і близьким загиблих, а також побажати якнайшвидшого одужання постраждалим", - йдеться у співчутті глави Української держави, опублікованому на його сайті в неділю, 8 липня.

Крім того, президент України запропонував Російській Федерації допомогу у ліквідації наслідків цієї стихії.

Скиди води з Неберджаєвського водосховища не могли стати причиною повені в Кримському районі Кубані - СКР

Слідчий комітет не розглядає як причину повені в Кримському районі Кубані скидання води з Неберджаєвського водосховища, заявив Інтерфаксу старший помічник керівника СУ СКР по Краснодарському краю Іван Сенгеров.

"Скиди води проводилися в звичайному, штатному режимі. Переповнення греблі не було, тому скиди не могли стати причиною повені", - зазначив він.

Він додав, що слідчі органи спростили до мінімуму процедуру огляду постраждалих житлових будинків в Кримську для виплати компенсацій.

"Параметри огляду оптимізовані до мінімуму. Необхідно, щоб люди написали, до якої позначки піднімалася вода. Все інше перекриваємо фотографуванням. За фотознімкам оцінювачі зможуть встановити розмір збитку для виплати компенсацій", - зазначив він.

За фактом загибелі людей під час повені на Кубані порушено кримінальну справу за статтею "Призведення до загибелі через необережність"

Слідче управління ПК РФ по Краснодарському краю за вказівкою голови комітету Олександра Бастрикіна порушило кримінальну справу за фактом масової загибелі людей в результаті повені в регіоні, повідомляє агентство Інтерфакс-Південь з посиланням на прес-службу слідчого управління СК РФ по регіону.

Справу порушено за частиною 3 статті 109 КК РФ (Спричинення смерті через необережність двом і більше особам).

Представник слідства додав, що число жертв в Кримському районі збільшилася до 139. У Новоросійську і Геленджику більше тіл не знаходили (там раніше було знайдено 2 і 9 загиблих відповідно). Таким чином, за даними СК, в результаті повені загинули 150 людей.

"80 слідчих почали повторний огляд місця події, щоб встановити обсяги пошкоджень близько 4,5 тис будівель в Кримському районі", - зазначив співрозмовник агентства.

Епідеміологічна обстановка на Кубані - в нормі, заявляє влада

Перший віце-губернатор Краснодарського краю Джамбулат Хатуов стверджує, що епідеміологічна обстановка в постраждалих від стихії районах Кубані нормальна, передає Інтерфакс.

"Обстановка зараз нормальна, стабільна. Всі трупи тварин знищуються за всіма правилами санітарної безпеки", - зазначив він на нараді оперативного штабу в Кримську.

При цьому він поставив завдання місцевій владі забезпечити постраждалі сім'ї продовольством і питною водою в короткий термін.

"Всі постраждалі сім'ї повинні отримати проднабори. Була норма 5 літрів питної води на сім'ю, треба цю норму подвоїти", - підкреслив він.

Рух поїздів на ПКЗ повністю відновлено

Рух поїздів на Північно-Кавказькій залізниці повністю відновлено, повідомляє Інтерфакс з посиланням на прес-службу ПКЗ.

"8 липня в 6:10 (за київським часом) було повністю відновлено рух поїздів Північно-Кавказької залізниці у напрямку до Анапи. Раніше, увечері 7-го липня, було відновлено рух поїздів у напрямку до Новоросійська", - йдеться в повідомленні.

В даний час ВАТ "РЗ" вживає всіх заходів для скорочення часу затримки пасажирських потягів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1053 | Додав: adminA | Теги: Кубані загинули 155 осіб, повені | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]