Пт, 2024-04-19, 23:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:30
ЦВК не сподівається на високу оцінку за вибори
Інші останні Політичні новини

Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал прогнозує, що іноземні спостерігачі дадуть виборам Верховної Ради, які призначені на 28 жовтня, оцінку не вище задовільною, повідомляє "КоммерсантЪ-Украина".

"Сьогодні у мене таке відчуття, що як би ми не старалися, яке б відеоспостереження не організували, оцінка виборів буде в кращому випадку "задовільна", - зазначив він.

При цьому коментуючи заклики західних політиків до української влади забезпечити участь у виборах перебувають в ув'язненні колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, Шаповал підкреслив, що буде неправильним визнавати недемократичними або нелегітимними вибори , якщо в них не будуть брати участь певні громадяни.

У той же час голова ЦВК висловив надію на те, що іноземних спостерігачів на виборах буде багато.

Говорячи про можливі фальсифікації, Шаповал зазначив, що виборів без порушень не буває, і спрогнозував, що вони будуть допускатися з різних сторін.

При цьому він висловив задоволення, що в Україні є гостра політична конкуренція.

"Мене по-своєму тішить, що в нашій країні більш ніж гостра політична конкуренція, і для мене, як організатора виборів, це плюс. Політичні противники так один за одним спостерігають, що я можу іноді в сторону відійти!" - заявив голова ЦВК.

Прогнози ж ряду політиків щодо масштабних фальсифікацій на осінніх виборах Шаповал назвав профілактикою і політичної обробкою, щоб ці політики потім змогли якось пояснити результати, якщо вони не будуть їх задовольняти.

Нагадаємо, що парламентські вибори в Україні відбудуться 28 жовтня 2012 року.

Як повідомлялося, Україна вже запросила низку міжнародних спостерігачів на парламентські вибори восени 2012 року.

19 березня міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко надіслав лист із запрошенням на адресу Бюро демократичних інститутів ОБСЄ, 21 березня голова українського парламенту Володимир Литвин надіслав такі самі листи із запрошенням Парламентській асамблеї НАТО, Парламентській асамблеї ОБСЄ, ПАРЄ та на адресу керівництва Європейського парламенту з проханням направити спостерігачів на парламентські вибори в Україні, а також низці інших організацій.

Президент України Віктор Янукович вважає, що майбутні парламентські вибори повинні продемонструвати світу, що Україна - цивілізована, європейська країна і обіцяє контролювати чесність виборів.

А прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна готова прийняти на парламентські вибори стільки міжнародних спостерігачів, скільки буде охочих.

Шаповал зізнався, що їв "гречку" з продуктового набору, виданого під одні з виборів

Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал зізнався, що з'їв кашу з продуктового набору, виданого під одні з виборів, що проходили в країні, проте відзначив, що це ніяк не вплинуло на його голосування.

"До речі, я живу з родичами-пенсіонерами. Не буду говорити, на які вибори це було, але їм принесли "виборчий" продуктовий набір. Тесть у мене добрий чоловік, він взяв. І потім ми разом з'їли цю кашу. Ну, просто я каші люблю! І на мій вибір на виборах це не вплинуло", - розповів Шаповал.

За його словами, спроби кандидатів догодити виборцям перед виборами краще називати не підкупом, а "економічним стимулюванням".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1021 | Додав: admin | Теги: вибори, ЦВК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]