Пт, 2024-03-29, 13:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:35
Der Spiegel: FEMEN протестує проти запрошення Лукашенка на фінал ЧЄ
Інші останні Іноземна преса про Україну

"Активістки української феміністичної організації FEMEN в напівоголеному вигляді провели в Києві протестну акцію проти відвідання фіналу чемпіонату Європи з футболу президентом Бєларусі Олександром Лукашенком", - повідомляє Spiegel Online. Оголені до пояса активістки перед олімпійським стадіоном розмахували гумовими кийками, натякаючи на розгін протестів у Бєларусі, а в однієї з активісток були наклеєні вуса.

При цьому, повідомляє видання, представниця українського президента спростувала інформацію про те, що Україна нібито запрошувала президента Бєларусі, і заявила, що якщо він відвідає гру, то це буде приватний візит.

Видання нагадує, що авторитарному президенту Бєларусі заборонений в'їзд до ЄС через придушення інакодумців. Бєларуський уряд критикують передусім за придушення протестів після президентських виборів у грудні 2010 року, які викликали запеклі суперечки. Крім того, FEMEN звинувачує Лукашенка в поліцейському насильстві проти активісток організації після грудневих протестів у Мінську.

Переклад InoPressa

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1065 | Додав: admin | Теги: Лукашенко, FEMEN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]