Сб, 2024-04-20, 18:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:48
Доля Кримська очікує на Конча-Заспу
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Рано чи пізно вода затопить житло тих, хто забудовує Конча-Заспу. Таку думку президент Національного екологічного центру України Ярослав Мовчан висловив в ході відеомосту Москва - Київ - Кишинів на тему "Природні катаклізми літа 2012 і їх наслідки", інформує "Пульс Киева".

"В Карпатах стикаємося з ситуацією, коли люди будуються в долинах, або ось зараз активно забудовують в районі Києва Конча-Заспу, або будуються на берегах морів - там існує дуже високий ризик. Тобто рано чи пізно, завтра або післязавтра, їх заллє ", - сказав Мовчан.

Він пояснив, що існує дві групи чинників походження затоплень, які нещодавно трапилися в Одесі та Росії.

"Перші це природні, і другі - це вплив людського фактора, який пов'язаний з активним впливом на навколишнє середовище. Ці процеси пов'язані з транспортом, з енергетикою, з комунальним господарством ", - зазначив експерт.

Ярослав Мовчан додав, що необхідно створити чіткий план дій при виникненні надзвичайних ситуацій.

"Крім досліджень для прогнозування треба говорити про систему дій при НП. На жаль, наші країни не дуже готові до подібних явищ. Просто немає нормальних планів дій у надзвичайній ситуації. Ще один момент - системи інформування та оповіщення, бо будь-яка вода має час "вибігання", і та велика вода рухалася кілька годин ", - сказав експерт.

Нагадаємо, паводок у ніч на 7 липня затопив понад 7000 житлових будинків у містах Кримськ, Геленджик і Новоросійськ, в ряді селищ Краснодарського краю. Були порушені системи енерго-, газо-і водопостачання, автомобільний і залізничний рух. На місто Кримськ й сусідні станиці припав найсильніший удар стихії. За даними МНС Росії, в результаті повені загинула 171 особа.

Раніше керівник незалежної міжнародної групи науковців з прогнозування наслідків катастроф Василь Кредо назвав Київське водосховище найнебезпечнішим місцем у світі.

За його словами, аварійність дамби на Київській ГЕС становить 93%. І вона може зруйнуватися навіть за умови невеликого землетрусу, тоді, мовляв, територію Лівого берега затопить "цунамі" і вкриє радіоактивний мул.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1076 | Додав: admin | Теги: конча заспа, Кримськ, потоп | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]