Чт, 2024-03-28, 20:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:55
"Джокеру" з Колорадо пред'явили обвинувачення
Інші останні Новини світу

Суд у штату Колорадо пред'явив обвинувачення по 142 пунктам Джеймсу Холмсу, якому інкримінується стрілянина в кінотеатрі в місті Аврора. Холмсу пред'явлені обвинувачення за двома статтями за кожного з 12 убитих і 58 поранених на прем'єрному сеансі нового фільму про Бетмена 20 липня. Про це повідомляє ВВС-Россия.

За кожного загиблого Холмс звинувачується в навмисному вбивстві і вбивстві з крайньою необережністю. За кожного з 58 поранених він звинувачується за двома аналогічним пунктам у замаху на вбивство. Також додано звинувачення в зберіганні вибухової або запального пристрою і в зберіганні зброї з метою здійснення вбивства.

Якщо 24-річного американця визнають винним, йому може загрожувати смертна кара.

Репортер газети Denver Post Джон Інгод написав в Twiter, що обвинувачений виглядає "не занадто зацікавленим, але так, як ніби він слухає".

Коли обвинуваченого запитали, чи схвалює він затримку слухань про звільнення його під заставу, він нахилився до свого адвоката і вимовив щось схоже на "гаразд". Потім він тихо сказав судді "так".

На слуханнях були присутніми ті, що вижили після стрільби і сім'ї тих, хто загинув.

Деякі з тих, що прийшли були у футболках з логотипом комікса про Бетмена, і у тому числі Дон Лейдер - один з глядачів, що сидів у восьмому ряду, коли почалася стрільба. Він сказав, що відтоді переглянув фільм двічі.

У числі звинувачень, пред'явлених Джону Холмсу, також стаття про зберігання вибухового пристрою.

Передбачається, що Холмс замінував свою квартиру такою кількістю вибухівки, що його вистачило б для знищення усієї будівлі. Знадобилося декілька днів на те, щоб розміновувати приміщення.

Нагадаємо, у ніч проти 20 липня в місті Аврора в американському штаті Колорадо молодий чоловік у протигазі через запасний вихід увійшов у кінозал, де йшла прем'єра фільму про Бетмена "Темний лицар: Відродження легенди", розкрив ємність, що містила сльозогінний газ, а потім почав розстрілювати відвідувачів.

У результаті події загинули 12 людей, серед яких шестирічна дівчинка; 59 осіб, включаючи 4-місячну дитину, отримали поранення, 11 осіб перебувають у критичному стані.

Підозрюваного вдалося затримати відразу ж, ним виявився місцевий мешканець - 24-річний аспірант-нейробіолог Джеймс Холмс. За даними правоохоронних органів, стрілець не був пов'язаний з терористичними групами.

Також повідомлялося, що Холмс купував зброю і боєприпаси протягом останніх двох місяців, причому цілком легально.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1015 | Додав: admin | Теги: джокер, Колорадо, обвинувачення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]