Сб, 2024-04-20, 10:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:49
Фільм, який знімали 10 років, представили на Одеському кінофестивалі
Інші останні Культурні новини
На Одеському міжнародному кінофестивалі (ОМКФ) відбулася прес-конференція, присвячена фільму "Гольфстрім під айсбергом" Євгена Пашкевича, над яким працювали десять років.

Євген Пашкевич працював над філософською притчею про безсмертну Ліліт більш як 10 років. Це другий повнометражний ігровий фільм режисера. Пауза між попереднім і цим фільмом Пашкевича перевищила 26 років, причина - виняткова вимогливість до результату, повідомляє Korrespondent.net.

"Я підбирав акторів, як деталі візантійської мозаїки. У створенні фільму я керувався не розумовими, а поетичними завданнями. Це як джаз, як запах, який ви відчули, і все в світі змінилося", - розповів режисер на прес-конференції.

Незважаючи на те, що фільм представлений у рамках панорами "Нового російського кіно", місцем проживання і роботи режисера є Рига.

Попри жанрову складність "Гольфстрім під айсбергом" отримав на 25-му кінофестивалі "Великий Кристал" у Латвії 5 призів у різних номінаціях.

Акторка Ольга Шептицька у проекті понад 10 років. Вона вважає цей фільм однією з найважливіших подій своєї творчої біографії: "Женя - це ціла планета, - охарактеризувала вона режисера картини, - працюючи з ним, я відчуваю себе фарбою у руках художника. Цей фільм треба не дивитися, а слухати, як музику, він не піддається логіці".

Нагадаємо, що третій Одеський міжнародний кінофестиваль відкрився 13 липня і триватиме до 21 липня.

Конкурсна програма складається з двох конкурсів - Міжнародного і Національного. До міжнародної програми увійшли 12 фільмів, включаючи "Останню казку Рити" Ренати Литвинової і "В тумані" Сергія Лозниці. Україна представлена у міжнародному конкурсі ОМКФ фільмом "Звичайна справа" відомого документаліста Валентина Васяновича.

Починаючи з цього року, глядачі самі визначають, кому дістанеться гран-прі фестивалю у рамках головного Міжнародного конкурсу, а журі визначить переможців у категоріях "Найкращий фільм", "Найкраща режисура" і "Найкраща акторська робота". Також журі обере переможця Національного конкурсу.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 981 | Додав: adminA | Теги: Одеському кінофестивалі, знімали 10 років | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]