Чт, 2024-03-28, 16:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:20
Фото з космосу показують на став над Кримськом, що обмілів
Інші останні Новини світу
Тією мірою, як триває відновлення затопленого повінню Кримська, не вщухають пристрасті навколо версій про те, що ж викликало швидкий підйом води в місті. У прихильників теорій про те, що сильний дощ не був єдиною причиною трагедії, з'явився новий аргумент: світлини зі супутника виявили дивне обміління промислового ставка вище Кримська, повідомляє NEWSru.com з посиланням на інженерно-технологічний центр "Сканекс" - найбільшу в Росії компанію в сфері оперативного супутникового моніторингу.

"У районі катастрофічного затоплення в Кримську виявлений факт обміління ставка, розташованого в п'яти кілометрах вгору за течією (на захід) від Ніжнебаканской станиці", - йдеться в повідомленні. Кримськ знаходиться ще в декількох кілометрах нижче станиці.

Площа ставу до обміління на знімку від 22 червня становила 0,045 квадратних кілометри, а на знімку від 10 липня - 0,025 квадратних кілометри, тобто скоротилася майже вдвічі, на знімку позначилися мілини. Коли це сталося, по супутниковим знімкам точно встановити неможливо. Проте в "Сканекс" припускають, що "обміління могло статися в результаті аварійного скидання води або прориву дамби в період зливових дощів 6-7 липня". У світлі цього інформація потребує додаткової перевірки, вказують фахівці.

Ставок знаходиться на притоці річки Баканка і використовувався для розведення риби в інтересах розташованої поблизу звіроферми радгоспу "Баканський". У блозі на "Ехо Москви" Дмитро Абрамов, який розслідує затоплення Кримська, пише, що жителі міста демонстрували на відео "дзеркальних коропів, розкиданих після потопу в різних частинах міста". Пояснити це складно, адже в гірських річках, що оточують місто, така риба не водиться - тільки в ставках і штучних водоймах.

Увечері в п'ятницю, 13 липня, комісія Росводресурсів оголосила, що водосховища не погіршили наслідки стихійного паводку на Кубані. Керівник Федерального агентства водних ресурсів Марина Селіверстова, як цитує РИА "Новости", оголосила, що водні об'єкти не були причиною катастрофічного затоплення, а навпаки - зібрали велику кількість води і пом'якшили удар.

Паводок в ніч на 7 липня затопив понад 7000 житлових будинків у містах Кримськ, Геленджик і Новоросійськ, в ряді селищ Краснодарського краю. Були порушені системи енерго-, газо-і водопостачання, автомобільний і залізничний рух. На місто Кримськ й сусідні станиці припав найсильніший удар стихії. За даними МНС Росії, в результаті повені 171 особа.

У Кримську повністю відновлено водопостачання

Тим часом МНС продовжує звітувати про відновлення напівзатопленого міста. До ранку неділі, 15 липня, у всіх районах Кримська повністю відновлено водопостачання, порушене через повінь.

У місті організовано роботу 50 оперативних штабів, на яких розгорнуті пункти харчування, видачі води (всього понад 100 тис порцій і понад 800 л води). Працюють вісім пунктів роздачі гуманітарної допомоги. Вивезено понад 58 тисяч тонн сміття, відкачано воду з 5,8 тисячі будинків.

Як передає Інтерфакс, в Кримську працюють вісім помивочних пунктів для населення. УФМС видано близько 3 тис паспортів громадянам, які постраждали від НС. Проводяться виплати одноразової матеріальної допомоги потерпілим у розмірі 10 тис рублів, отримали матеріальну допомогу майже 23 тисяч осіб.

Доставлено понад 33 тонни гуманітарного вантажу (питна вода, продукти харчування, постільну білизну, предмети особистої гігієни, одяг для дітей і багато чого іншого) з республік Адигея, Калмикія, Інгушетія, Астраханської, Московської областей та інших регіонів Росії. На шляху прямування знаходиться ще 618 тонн вантажу.

З 7 по 15 липня авіація МНС була задіяна в пошуково-рятувальних роботах, моніторингу, доставки оперативних груп та гуманітарної допомоги. Всього виконано 48 польотів.

Всього до робіт по ліквідації наслідків зливового паводку залучено 11836 осіб і 2169 одиниці техніки.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1099 | Додав: adminA | Теги: Кримськом, Фото з космосу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]