Пт, 2024-04-19, 00:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:42
Голодування проти "мовного закону": учасників більшає
Інші останні Надзвичайні новини

Если вы хотите приобрести себе подоконники цена, на которые была бы самой низко, а качество наоборот — самым лучшим и высоким, то непременно посетите сайт profilplus.kiev.ua.

Біля Українського дому вже одинадцятий день триває голодування за скасування "мовного" законопроекту Колесніченка-Ківалова. Станом на вівторок голодування оголосило 12 осіб, повідомили "Українській правді" в оргкомітеті.

Наймолодший з тих, хто голодує, - Роман Лапуда, якому 21 рік. Найстарший - Леонід Бровченко з Вінниці, 63 роки. Серед голодувальників також є одна дівчина - Оксана Неживенко з Вінниччини, 26 років. Голодує уже десятий день.

Організатори також нагадали, що кожного дня під стінами Українського дому функціонує "Український університет" з мистецькою та науковою програмою. Організатори закликали всіх охочих приходити під Український дім і оголосили програму на вечір вівторка:

17.00 - музика: Світлана Миргода, заслужена артистка України

18.00 - лекція: Павло Гай-Нижник "Українська революція у роки державотворення у сьогодення"

19.00 - музика: Славко Юрчишин, бард

19.30 - лекція: Василь Овсієнко "Слово до 75-ліття Івана Геля"

21.30 - лекція: Сергій Таран "Політична боротьба: насильницькі та ненасильницькі методи".

Тим часом у центрі Івано-Франківська на Вічевому майдані в рамках молодіжної ініціативи "Український дім. Івано-Франківськ" із вечора 13 липня триває безстрокова акція протесту активістів молодіжних громадських організацій проти мовного закону.

Як розповів у вівторок комендант наметового містечка 20-річний студент Микола Гаврилюк, він голодує вже п'яту добу, і його стан трохи погіршився - зранку болів живіт і нудило, передає "Інтерфакс-Україна".

Він повідомив, що з понеділка до нього приєдналися і голодують іще два студенти - 20-річний Андрій Клюба і 21-річний Степан Дуденчук. Гаврилюк уточнив, що 49-річному жителю області, який раніше почав голодувати, стало зле й він пішов із наметового містечка.

За словами студента, наразі в наметовому містечку перебувають 15-16 молодих людей. Гаврилюк також сказав, що протестувальники вирішують питання про поїздку на акцію протесту до Києва.

Він зазначив, що вчора до молоді приходили письменники Василь Карп'юк і Степан Пушик, а у вівторок о 19.00 відбудеться відкритий майстер-клас зі складання автомата Калашникова.

Зазначимо, що захисники української мови, які голодують у центрі Києва, не мають наміру згортати свою акцію і будуть голодувати до кінця. Про це повідомила одна з голодувальників Неживенко.

"Ми відмовляємося від пропозиції Об'єднаної опозиції припинити голодування і "готуватися до боротьби за Україну, яка розпочнеться восени", - сказала вона. За її словами, якщо голодувальники підуть від Українського дому, це означатиме поразку.

Кілька людей через погіршення стану здоров'я було шпиталізовано.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1301 | Додав: adminA | Теги: мовного закону, голодування, більшає | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]