Вт, 2024-04-23, 13:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:36
Янукович: євроінтеграція - головний пріоритет України
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Президент України Віктор Янукович заявив, що курс на євроінтеграцію залишається незмінним пріоритетом зовнішньої політики України.

Янукович зазначив, що ця позиція зафіксована в низці національних законів, зокрема в законі про засади зовнішньої і внутрішньої політики, повідомляє прес-служба президента.

"Україні визначила для себе пріоритет – євроінтеграцію", - підкреслив Янукович на прес-конференції після завершення засідання Українсько-Російської міждержавної комісії.

Відповідаючи на запитання про відображення цього принципу в його посланні Верховній Раді, президент підкреслив, що мова йде про стратегічний документ.

"Все, що там викладено, - це та політика, яка є природним послідовним продовженням політики, яку ми почали в 2010 році", - сказав він.

Нагадаємо, 12 липня в Лівадійському палаці у Ялті відбулася зустріч Януковича та Путіна. Експерти очікували, що президенти нарешті вирішать територіальну суперечку щодо делімітації кордону через Керченську протоку в Чорному морі. І цю тему не проігнорували на зустрічі.

В рамках події лідери країн обговорили і можливість участі України у Митному союзі. Володимир Путін, поважаючи прагнення українців наблизитися до Європи, сказав, що Росія і партнери по Митному союзу не будуть примушувати інші країни до участі в МС, зокрема й Україну.

Зазначимо, Європейський Союз дає позитивні сигнали у відповідь на заяви українського керівництва про прагнення інтегруватися в Євросоюз. Так, учора, 12 липня, представниця Європейського Союзу запевнила, що там не зацікавлені в паузі у відносинах з Україною і виступають за стабільний діалог. Євросоюз має багато планів і амбіцій щодо України.

Спрощення порядку перетину українсько-російського державного кордону перебуває на контролі президентів України і РФ

Спрощення порядку перетину українсько-російського державного кордону з метою створення максимально комфортних умов для громадян України і Росії перебуває на контролі президентів обох країн. На цьому президент України Віктор Янукович наголосив у заяві для ЗМІ після засідання Українсько-Російської міждержавної комісії.

"Ми з Володимиром Володимировичем із задоволенням відзначили позитивні результати спільних дій зі спрощення порядку перетину українсько-російського державного кордону громадянами наших країн", - сказав глава держави.

За його словами, це питання вже кілька років перебуває на особистому контролі президентів, і сьогодні, як наголосив Віктор Янукович, було домовлено активізувати взаємодію в цьому напрямку з метою створення максимально комфортних умов для громадян України і Росії.

Віктор Янукович також зазначив, що під час засідання "були намічені перспективи подальшої роботи в рамках міжрегіонального і прикордонного співробітництва, яке на нинішньому етапі є одним із напрямків, що найдинамічніше розвиваються". На переконання глави держави, проведення восени цього року в Нижньому Новгороді вже традиційного Третього українсько-російського міжрегіонального економічного форуму під патронатом президентів двох держав стане додатковим імпульсом у цій перспективній сфері взаємодії.

Крім цього,за словами президента, Україна та Росія підтвердили готовність до подальшого розвитку культурно-гуманітарного співробітництва, що, "безумовно, сприяє зміцненню дружби, взаєморозуміння між нашими народами".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1031 | Додав: adminA | Теги: янукович, євроінтеграція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]