Сб, 2024-04-20, 02:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:46
Янукович налаштований на розпуск Ради та дострокові вибори
Інші останні Політичні новини
Янукович провів зустріч з керівництвом парламенту та депутатських фракцій, повідомляє прес-служба голови держави.

Акція проти мовного закону. ВІДЕО

На зустрічі були присутні перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк, голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, голова депутатської групи "Реформи заради майбутнього" Ігор Рибаков, голова фракції Народної партії Ігор Шаров та голова фракції КПУ Петро Симоненко, голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін, представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко, секретар РНБОУ Андрій Клюєв.

"Перш за все я запросив вас для того, щоб обговорити кризовий стан ситуації в парламенті і що ми будемо робити у такому випадку", - зазначив президент на початку зустрічі.

"Я вважаю, що ми повинні зробити все, щоб парламент працював надалі. Закінчити цю сесію і, безумовно, розпочати роботу сесії у вересні цього року. Це головне завдання", - наголосив глава держави.

Віктор Янукович припустив, що у разі якщо не вдасться стабілізувати роботу парламенту, "треба буде переходити до процедури дострокових парламентських виборів".

"Але я вважаю, що перш ніж починати цю процедуру, ми повинні вичерпати всі наші можливості. Повинні бути проведені переговори у фракціях між депутатами, безумовно, повинні бути переговори з керівниками фракцій опозиції і також з головою Верховної Ради", - зазначив президент. "Я вважаю, поки ми не пройдемо цей процес, ми обговорювати будь-які інші питання не можемо", - додав він.

На переконання глави держави, якщо парламент сьогодні здатний працювати, всі переговори потрібно проводити в перервах, рухаючись уперед по порядку денному.

"Я ніколи не втручався і не втручаюсь у роботу Верховної Ради", - сказав президент. "Але я зацікавлений в цілому в стабільності ситуації у країні. Тому я ніяких висновків зараз не хочу робити попередніх щодо процедури прийняття вчора закону про засади державної мовної політики", - зазначив Віктор Янукович.

За словами президента, він, безумовно, вивчатиме цю ситуацію та проводитиме експертизу закону. "Все, що належить до повноважень президента в цих питаннях, - я їх буду використовувати повністю. Тільки після того, як я вивчу всі ці питання, я буду мати можливість висловлювати свою точку зору і, відповідно, приймати певні рішення", - наголосив голова держави.

Нагадаємо, що причиною зустрічі президента України з керівництвом парламенту стала ситуація, яка склалася після того, як 3 липня парламент ухвалив у другому читанні закон про мови Колісніченка-Ківалова. Відразу після прийняття цього закону опозиція оголосила про мобілізацію українців на захист української мови біля стін Українського дому, де сьогодні мала відбутися прес-конференція Віктора Януковича.

Водночас спікер Володимир Литвин та віце-спікер Микола Томенко заявили про те, що вони залишають свої посади на знак протесту щодо прийняття в ВРУ мовного закону.

Литвин обіцяє ні за які "пряники" не підписувати закон про "мову"

Спікер Володимир Литвин пообіцяв опозиції не підписувати мовний закон. Про це він сказав на зустрічі з представниками опозиції, передає "Фронт Змін".

"За результатами зустрічі лідерів Об’єднаної опозиції із головою Верховної Ради Володимиром Литвином останній заявив, що закон про мову, ухвалений учора в парламенті, не буде ним підписаний за жодних обставин", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу лідер фракції БЮТ Андрій Кожем'якін додав, що під час зустрічі Литвина з опозицією спікеру стало зле.

"Під час зустрічі Литвин приймав медичну допомогу. Він погано себе почуває", - сказав Кожем'якін.

"Я особисто його таким ніколи не бачив. За словами Литвина, його кинули та підставили свої ж друзі - люди, яким він довіряв", - сказав Кожем'якін.

Зокрема, за його словами, "регіонали" натиснули кнопки за тих депутатів, які балотуються у західних регіонах України" - депутатів Катерину Ващук, Сергія Терещука та Миколу Шершуна.

"У четвер Литвин пообіцяв зробити публічну заяву по телебаченню про те, що не підписуватиме цей закон. А письмову заяву має оприлюднити прес-служба Литвина у середу вдень", - повідомив Кожем'якін.

У свою чергу депутат Андрій Шевченко повідомив, що Литвин напевно не має наміру повертатися у залу.

"Литвин сказав, що він до зали не повертатиметься… Загалом скажу, що ми такою позицією Литвина задоволені і вітаємо її", - сказав він.

"Стало ясно, що він повною мірою усвідомлює масштаб порушення регламенту, який стався вчора", - додав Шевченко.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1058 | Додав: adminA | Теги: янукович, дострокові вибори, розпуск Ради | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]