Чт, 2024-03-28, 15:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:50
Кличко вважає, що депутати вчинили суїцид. А Тягнибок оголосив національну мобілізацію
Інші останні Політичні новини
Опозиційні депутати Верховної Ради мають скласти свої повноваження після голосування в парламенті закону "Про засади мовної політики". Таку думку озвучив лідер партії "Удар" Віталій Кличко, який вважає, що "сьогоднішній день став днем політичного суїциду парламенту нинішнього скликання".

Акція проти мовного закону. ВІДЕО

На думку Кличка, події у парламенті ще раз засвідчили, як зухвало в країні влада порушує права громадян, в тому числі право людей здійснювати владу в країні через свої обраних представників.

"Адже сьогодні депутати не мали можливості обговорити скандальний законопроект і внести до нього бодай одну правку з 2600. А значить, не було враховано позицію, думку мільйонів українців", - сказав Кличко.

"Закон ухвалили в обхід регламенту, без розгляду в комітетах, без обговорення і врахування численних поправок, за зачиненими дверима, таємно від ЗМІ і громадян. Під час голосування спікер парламенту ганебно втік, щоб позбавитися сорому і бути начебто непричетним до того безчинства, яке відбулося у ВР, хоча насправді він і його "народна" фракція відповідають за це особисто", - вважає Кличко.

"Стадія "кнопкодавства" для наших парламентарів була не останньою межею падіння. Виявилося, що вони настільки зневажають законодавчий орган, що готові власноруч його знищити", - заявив він.

"Треба скласти повноваження і йти до людей. Завдання перед опозицією - змінити владу, повернути незалежність українському парламенту. Цей парламент не має права на існування. Так буде чесно по відношенню до громадян України", - вважає Кличко.

Як відомо, Верховна Рада 3 липня схвалила в цілому скандальний мовний закон Колесніченка-Ківалова, який розширює права російської мови в Україні.

Тягнибок оголосив національну мобілізацію

У свою чергу Всеукраїнське об'єднання "Свобода" оголосило національну мобілізацію, щоб дати "відсіч агресорам". Про це повідомив лідер організації Олег Тягнибок у своєму блозі на "Українській правді".

"Окупанти відкрито пішли війною на Україну та українців. Оголошуємо національну мобілізацію. Дамо гідну відсіч агресорам. До зброї!

"Збір у Києві біля Українського Дому. Вже", - написав він о 18:40 у вівторок.

У свою чергу один з лідерів "Свободи" Олександр Аронець у Facebook пише: "На Європейській площі вже понад 100 людей! Серед них Олег Тягнибок та Михайло Іллєнко. Щохвилини підходять люди! Приєднуйтесь вже зараз!".

Тягнибок відсилає до відозви Юрія Іллєнка, який заявляв ще у 2010 році: "Єдиній надії нації – постінтеліґенції – відозва: "До зброї!"… Наша зброя – наш інтелект!".

"Можна ридати безкінечно. Схаменімося. Об'єднаймося. Кайдани порвімо! Як? Оголосимо добровільну мобілізацію всіх свідомих патріотів України до лав УПА… Української Повстанської Армії проти окупаційного режиму національного інформаційного простору", - закликав Іллєнко.

За його словами, "мільйони наших мобілізацій примусять наших із вами обранців у верховній раді подолати спротив окупаційної більшості (наші підписи просто деструктуризують ту штучну більшість, до якої сьогодні примусово введено чимало патріотів України) і прийняти "Конституційний Закон про національний інформаційний простір України".

"З обов'язковою статтею про те, що ексклюзивне право працювати в національному українському просторі належить державній мові України", - наголошував Іллєнко.

"Хочеш працювати російською, – будь ласка, як на Бессарабці, або в повітрі над Люксембурґом, або в казино – за зелені хрусти. І чималі. Хочеш англійською, ідиш, китайською, суржиком Вєрки Сердючки, – будь ласка, – відстьобуй від реклами, відкатуй від прибутків, плати за збитки. Ціну виставлятимемо ми – інтелект України – колективні власники національного інформаційного простору", - заявляв він.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1002 | Додав: adminA | Теги: що депутати вчинили суїцид. А Тягни, Кличко вважає | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]