Пт, 2024-03-29, 11:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:44
Коли революція - із жіночим обличчям - La Repubblica
Інші останні Новини світу
Протестні виступи на жіночий манер: від Аун Сан Су Чжі до арабських блогерок, від Каміли Вальєхо до Pussy Riot і Юлії Тимошенко - всі вони вирізняються силою і сміливістю, пише Анаїс Джінорі у статті, надрукованій в газеті La Repubblica.

"Вони сідлають хвилю Інтернету, багато з них - блогери, але вони беруть участь і у вуличних виступах, долучаються до гри фізично, використовуючи своє власне тіло, як українська група FEMEN. Жінки протестують. З силою і відвагою, як і більшість чоловіків", - пише видання.

"Прикладом для всіх є Аун Сан Су Чжі, яка зробила вибір на користь своєї боротьби за демократію, пожертвувавши любов'ю та родиною. Лідер бірманської революції погодилася провести більшість свого життя у в'язниці, змусивши врешті-решт режим генералів Бірми дослухатися її вимог. Вона не виняток. Нобелівський комітет присудив премію миру в 2011 році єменці Тавакуль Карман і двом громадянкам Ліберії: президенту країни Елен Джонсон-Серліф та активістці руху за мир Лейме Гбові. Всі вони, на думку комітету, репрезентують "ненасильницьку боротьбу за безпеку жінок та їхнє право брати участь у мирному процесі", - пише автор статті.

"Ще одним жіночим обличчям, що об'єднує протести і маніфестації, стала Юлія Тимошенко, яка очолює опозицію України й арештована рік тому. Її підтримують різні міжнародні структури, але поки що безуспішно. Дуже часто героїнями стають випадково, як Неда, іранська дівчина, вбита три роки тому, яка стала символом опозиції проти режиму аятол. Жіночий протест має сильне комунікативне значення. Відео групи Pussy Riot з яскравим панк-бліцом проти Путіна, Медведєва та інших могутніх господарів Москви набагато клікабельні, ніж будь-яке повідомлення або російський опозиційний сайт. Їхня поява на суді, трансльована в прямому ефірі, стане ще одним приводом для мобілізації", - пише журналістка.

"Дівчата з Pussy Riot вже стали символом. Amnesty International поставила вимогу про їхнє звільнення, заявивши, що вони є політичними ув'язненими. На їхню підтримку організовуються петиції, сидячі страйки перед посольствами, рок-концерти. Три беззбройні дівчини, беззахисні, але дуже сексуально привабливі, проти всемогутнього і мужнього Путіна. Ніколи не слід недооцінювати силу ікони", - пише автор статті.

Переклад InoPressa


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 951 | Додав: adminA | Теги: La Repubblica | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]